Publicitat
Comunicació · 30 de Gener de 2014. 08:25h.

El Mundo fa fora Pedro J.

Les dificultats econòmiques i l'enfrontament amb el PP li passen factura

El Mundo fa fora Pedro J.

El periodista Pedro J. Ramírez

El consell d'administració d'El Mundo ha cessat Pedro J. Ramírez de les seves funcions de director. El periodista deixa el lloc que porta exercint 25 anys, des que va fundar el diari. Pedro J. Ramírez seguirà vinculat al grup a canvi d'un acord econòmic d'entre 15 i 20 milions d'euros, segons publiquen alguns confidencials. 

Casimiro García-Abadillo, fins ara vicedirector i la seva mà dreta durant aquests últims anys, el substituirà en el càrrec. El consell d'Administració d'Unidad Editorial, controlada pel grup italià RCS, es reuneix aquest dijous i farà oficial la seva sortida, encara que Ramírez ja s'ha acomiadat de la redacció.

La posició del director del diari va començar a afeblir-se quan RCS va comprovar les dificultats d'Unidad Editorial per digerir financerament la compra del grup Recoletos, que editava, entre altres publicacions, els diaris Marca i Expansión.

La compra es va realitzar en 2007, i poc després començaria a manifestar-se la crisi econòmica general, que va dificultar el finançament de l'adquisició de Recoletos i va començar a impactar negativament en el compte de resultats d'Unidad Editorial.

Malgrat l'ajuda financera des RCS, la caigudes de la publicitat i de vendes, així com altres efectes de la crisi econòmica, han deixat Unidad Editorial en una posició molt difícil, sense poder assumir l'esforç exigit per la compra de Recoletos.

Finalment, un assumpte polític ha complicat la situació: l'aposta de Pedro J. pel sector més dur del PP, una decisió que ha tensat les seves relacions amb Mariano Rajoy, que controla fèrriament el partit i que ha exercit una considerable pressió per a un canvi de rumb d'El Mundo.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#25 SíSí Emperatriz, IPedania de Itaca, 30/01/2014 - 22:19

Vaya, ahora El Mundo corre el riesgo de convertirse un El Periodico, La Vanguardia o La Razón cualquiera.

#24 Dionís, Caldes de M., 30/01/2014 - 17:22

?Las grandes exclusivas de hoy envolverán el pescado de mañana?.
frase de Walter Lippmann, un intelectual estadounidense que ganó dos Pulitzer.

"Las mentiras no se inventan solas.
Hay que trabajar muy duro"

Perdo José Ramírez.
Amante de Exuperancia Rapú

#23 Gerard SíSí, Perpignan (Catalunya), 30/01/2014 - 17:06

Solamente ablan en su Lengua materna y ningún ayuntament asta ahora escribía sinó es en Cathalán, sin practicarse el uso de la lengua Española.

José Patiño 1715

#22 ambaixadorCAT, Bristol, Figueres, 30/01/2014 - 15:40

interessant... una jubilació de 15 o 20 milions després de dedicar 25 anys de la seva vida a despotricar, manipular i mentir.
I mentrestant enginyers altament qualificats cobrant sous mileuristes, metges que els hi retallen sous, i gent que directament passa gana.
És curiós com funciona el mon...

#22.1 Casper, Bcn, 30/01/2014 - 16:22

Pues si la ley de la oferta y la demanda, y ahora el mercado no admite ingenieros, arquitectos, médicos, abogados, etc?Pero de Neymar, de Messi, de Fernando Alonso, de Rafa Nadal, de los Gassol ni media palabra. ¿Y la derribas con su sueldo?.

#22.2 Un gran manipulador, al servicio del poder, 30/01/2014 - 16:55

Por los servicios prestados, por las informaciones e informes falsos publicados por la patria, por castilla por Madrid.

#22.3 ambaixadorCAT, Bristol, Figueres, 30/01/2014 - 17:36

#22.1

Casper,
efectivament, el mercat laboral està fatal i per això molts hem d'emigrar. Només deia que era curiós que una persona que la seva feina és destruir té una jubilació milionària mentre que moltes feines altament constructives estan menyspreades.

#22.4 ambaixadorCAT, Bristol, Figueres, 30/01/2014 - 17:38

sobre els esportistes que menciones, personalment crec que la seva feina no té el valor que cobren, però sembla ser que el mercat, que és qui té l'última paraula, no està d'acord amb mi. Almenys aquesta gent, a diferència de Pedro J, no es dedica a mentir ni manipular

#21 Aquest 2014 és l'any de la independència, sí i sí, 30/01/2014 - 15:12

Amb la independència GUANYEM.

http://www.youtube.com/watch?v=RtF2djy6U-s

Ens deien que no podíem, que estava prohibit, que no ens deixarien, que érem pocs, però la veritat és que estem fent el somni realitat.

Aquest és el nostre any, sí i sí. Esteu preparats per a fer història?