Publicitat
Comunicació · 9 de Maig de 2009. 11:53h.

"El Mundo ha guanyat la batalla de les idees"

El director de l'Avui lamenta que "els progres de fa 30 anys han comprat la visió d'Espanya de Pedro J."

"El Mundo ha guanyat la batalla de les idees"

Pedro J., amb Losantos, en una imatge d'arxiu

El director de l'Avui, Toni Cruanyes, considera que el titular de portada d'ahir del diari El Mundo, 'Cataluña se declara independiente de España en materia de enseñanza', "tenia tota la mala bava del món": En un article d'opinió, Cruanyes denuncia que "el més greu no és que el seu director, Pedro J. Ramírez, vulgui intensificar la seva campanya contra la immersió lingüística a l'ensenyament català. El més increïble és amb quina facilitat ahir mateix el PP i el PSOE van alinear-se amb aquesta visió tan extemporània de la nova llei d'educació de Catalunya".

En aquest sentit recorda que "la direcció popular ja ha anunciat que la portaran al Tribunal Constitucional, i el govern central, en boca de María Teresa Fernández de la Vega, assegura que 'dialogaran' amb la Generalitat per aclarir la retallada de la tercera hora".

"¿Com és possible que no hi hagi ningú a Espanya que sigui capaç d'esgrimir l'argument que a Catalunya no és necessària aquesta tercera hora de castellà perquè els alumnes ja parlen i escriuen bé la "llengua comuna"? ¿Per què ningú no explica que Ensenyament és una competència autonòmica?", es pregunta el periodista.

Cruanyes lamenta que "el PP utilitza novament l'anticatalanisme per desgastar Zapatero, mentre que l'única resposta del govern espanyol és una tímida estirada d'orelles al president Montilla. ¿Per què? Doncs perquè ja fa temps que El Mundo ha guanyat la batalla de les idees a Espanya. Els intel·lectuals d'esquerres han assumit que, efectivament, les comunitats autònomes han arribat massa lluny en el seu volum de despesa".

"Han interioritzat que l'obligatorietat del català a les escoles posa en perill la pervivència del castellà a Catalunya. Aquells progres que fa 30 anys se sabien les cançons de Joan Manuel Serrat i admiraven el cosmopolitisme de Barcelona, encara que no llegeixin El Mundo sí que han comprat la visió d'Espanya que dicta Pedro J. Ramírez", conclou.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 adfafasf, Reus, 10/05/2009 - 18:47

Jo crec que la immersió no hauria de ser un dogma. Tot és plantejable. El català no en sortirà necessàriament perjudicat i aquests pesats s'hauran de buscar altres arguments. Es podria fer classe amb tres llengües, perfectament.

#17 Mr X, bcn, 10/05/2009 - 04:29

-Per què tanta por que els vostres fills aprenguin un idioma nou? No patiu tant, no oblidaran el vostre castellà. La meva dona és estrangera i la meva filla parla tres idiomes i aviat aprendrà altres. El món és molt gran; bastant que la vostra Espanya

#16 Inmaculada, barcelona, 10/05/2009 - 00:31

Qué tiempos aquellos en los que Rosa Sensat y su troupe calificaban de barbaridad pedagógica no enseñar a los niños en su lengua materna. Tiempos de dictadura, obviamente. Después ya llegaron los demócratas.

#15 PEp Badia, Barcelona, 10/05/2009 - 00:04

catot (bcn)
09/05/2009
18:53
Demostres que a tu no et cal subnormalitzar, ja ho ets. En molts ambits només es pot emprar el castellà (instruccions medicaments, ...). Sinó llegeix les lleis del teu parlament. Analfabet!

#14 XAVIER, BCN, 09/05/2009 - 22:11

Desitjo de tot cor que el senyor Cruanyes tingui raó. És ben cert que les edicions de EL MUNDO de ahir divendres i avui dissabte son per llepar-se els dits, per emmarcar. Felicitats
senyor Pedro J. i que no decaigui!