Publicitat
Comunicació · 1 d'Agost de 2012. 09:47h.

'El Mundo' insta Rajoy a "deixar d'aportar liquiditat a Catalunya"

Anima el president espanyol a que "posi en marxa el mecanisme per a la seva intervenció"

'El Mundo' insta Rajoy a "deixar d'aportar liquiditat a Catalunya"

Editorial d''El Mundo'

El diari El Mundo ha lamentat el "dany irreparable a Espanya que ahir van causar els governs de Catalunya i Andalusia" en no assistir a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera i ha demanat al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que deixi "d'aportar liquiditat avui mateix i posi en marxa el mecanisme per a la seva intervenció".

En el seu editorial considera que "el boicot als plans del Govern per controlar el dèficit que ahir van escenificar els consellers d'Economia de Catalunya i Andalusia suposa posar-li al país la soga al coll" i lamenta que "el desafiament" arriba "en un moment crític per a Espanya".

En aquest sentit expressa que "la desconfiança al país ha provocat una sortida rècord de capitals que arriba als 160.000 milions d'euros en els cinc primers mesos de l'any, mentre que en el balanç a meitat d'any les despeses de l'Estat es desvien un 17 % del pressupost com a conseqüència de l'augment de les prestacions per desocupació, l'encariment del deute i -atenció- les transferències a les autonomies".

"Davant d'aquestes dades -conclou- és una provocació la resposta de Catalunya i d'Andalusia. Però és que, a més, el Govern està garantint la solvència de les dues comunitats i la Generalitat acaba de demanar el rescat de l'Estat davant la impossibilitat de pagar tan sols les nòmines als seus funcionaris".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#23 Pep, Bcn, 02/08/2012 - 07:43

I Jo insto a deixar de donar liquiditat a espanya a graves de parar de pagar impostos a espanya.

#22 mireia, barna, 02/08/2012 - 00:24

No vau dir pas que érem insolidaris quan gràcies a CiU es va poder fer la investidura d'Aznar i aprovar els pressupostos generals... Teniu molt mala memòria..o molta mala llet a més de ser uns desagraïts.. Què hauria passat si CiU no us hagués donat suport? Quan s'haurien aprovat i com?

#22.1 mireia, barna, 03/08/2012 - 00:48

Consti que no són lloances a CiU, que no ho havia d'haver fet mai, ni pactar amb ells el 1996, ni tampoc pactes puntuals després de les posteriors eleccions al Parlament , quan va tenir l'oportunitat de fer un front de partits catalans, deixant de banda el PPC i va voler governar en solitari.

#21 Cartanya, bcn, 01/08/2012 - 18:51

?EL MUNDO? Faria mol ve en comprovar qui te la culpa del que diu per que Catalunya no es la culpable de la sortida de 160.000 milions d'euros, ni que les despeses de l'Estat es desvien un 17 % del pressupost , ni de la desocupació, ni l'encariment del deute per les transferències a les autonomies

#20 joan, manresa, 01/08/2012 - 18:12

El Casal,18,05 h.--La tertulieta del Casal estem debatin com fer-ho perqué el nostre IRPF de las pensions vagui a la Caxa de la Generalitat..,ens informarem.Estem cansats ya de tans mindunguis espanyolistas.,Sr.President,foti un cop de puny sobre la taula i posi en marcha la Nostra Agencia Tribut

#18 Rosa, palamos, 01/08/2012 - 15:09

Catalunya te el 16% de població, genera el 20% de la riquesa, paga el 24% de impostos y rep menys del 10%. que ho facin si aquest son els números surtirem guanyant el doble #AdeuEspanya

#18.1 spanish, Madrid, 02/08/2012 - 11:45

Rosa ? el 18% de la riquessa, i si controles una mica sabras que no tots els impostos que es paguen a Catalunya son dels catalans ..per exemple IRPF ,, o IVA de productes que compren els espanyols.....quant ens una balança comercial a favor. del 12% del PIB passen aquestes coses