Comunicació · 5 de Novembre de 2012. 09:37h.

'El Mundo' també promou un manifest

Intel·lectuals adverteixen sobre "el risc de fractura a què puguin conduir actituds irresponsables"

'El Mundo' també promou un manifest

Alguns dels signants del manifest

El diari El Mundo ha publicat un segon manifest contra la independència de Catalunya. Sota el títol 'Amb Catalunya, amb Espanya', catedràtics, escriptors, periodistes i artistes adverteixen que no estan disposats "a que un mur d'incomprensió i greuges inventats pugui ser aixecat dins la societat catalana, i entre la societat catalana i els ciutadans de la resta d'Espanya".

Així, s'avisa del "risc de fractura a què puguin conduir actituds irresponsables enmig de les dificultats per les quals travessa la vida espanyola" i es crida a la unitat de les forces polítiques per afrontar el repte de la crisi.

El manifest demana el respecte dels vies democràtiques, les lleis i l'ordenament jurídic i expressen la seva confiança "en el marc constitucional i a l'Estat de Dret com a terreny idoni per a la recerca de solucions sobre el futur d'Espanya". "Considerem que Catalunya s'ha fet creditora de l'estima i la solidaritat de la resta d'Espanya", afegeixen.

Entre els 40 signants estan, entre altres, els catedràtics Francesc de Carreras, Antonio Elorza, José Félix Tezanos, Enrique Gimbernat i Fernando Savater, els periodistes Arcadi Espasa i Santiago González, la acadèmica d'història Carmen Iglesias i l'escriptor Jon Juaristi.

També han donat suport al text els professors Joseba Arregi, Félix de Azúa i Juan J. Solozábal o els escriptors Mario Vargas Llosa i Jorge Martínez Reverte.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 Gongylus, Girona, 05/11/2012 - 21:01

El president del comitè organitzador del Fòrum Empresarial Catalunya Rússia i militant del PP, Enric Lacalle, ha desmentit avui les intoxicacions que van publicar alguns diaris espanyols aquest cap de setmana amb un preu desorbitat de l?habitació on es va allotjar Artur Mas a Moscou.

#10 pep, manresa, 05/11/2012 - 19:26

És boníssim quan diuen que Catalunya s'ha fet creditora de l'estima i la solidaritat de "la resta" d'Espanya, estima i solidaritat que per cert jo no veig per enlloc, mol creditors, molt creditors, però a veure quan cobrem, que aquí no cobrem mai, sempre ens toca pagar

#9 xavier, Sabadell, 05/11/2012 - 19:10

Si aquesta penya és la que tenim que compartir identitat, tenim cada vegada més coses en comú amb australians i japonesos

#8 llepet, pirineu, 05/11/2012 - 13:36

Per cert, els intelectuals fan trampa, signen manifestos 2 vegades, com el vargas llosa, es com votar 2 vegades.... vaja merdegada d´inteligüentes

#8.1 xavier, sabadell, 05/11/2012 - 19:15

és l´estil de vot de PP i FAES, els que pensen com ells poden votar 2 vegades, i els que no hi pensen s´els ha de negar el dret de vot. Així és com entenen la democràcia

#7 llepet, Pirineu, 05/11/2012 - 13:32

El manifest important es el de 1,5 milions de catalans demanant la independencia, els altres manifestos son de 300 persones espanyoles, 40 persones espanyoles.... i si els hi voleu dir intelectuals, ja m´explicareu perque son mes importants que els altres.