Publicitat
Comunicació · 26 de Febrer de 2009. 08:51h.

"El nacionalisme ha deixat de pensar"

Barrill diu que "o domestiquen la seva infanteria illetrada o la casa gran no passarà de tuguri"

"El nacionalisme ha deixat de pensar"

Joan Barrill

El periodista Joan Barril ha considerat, en un article d'opinió a El Periódico titulat 'Pensar? Què és això?', que "hi ha un camp que, en vista que fa parlar molt, hauria de tenir un fons de pensadors important. Em refereixo al pensament nacionalista i, més en concret, al pensament nacionalista català. Aquí també s'hi ha acarnissat la crisi de vocacions".

El presentador de 'El café de la República' a Catalunya Ràdio denuncia que "avui el nacionalisme ha deixat de pensar i es limita al manteniment d'agitadors anònims que omplen de frases reactives els digitals i les cartes al director. Hooligans del lament que ni escriuen ni saben llegir. El que abans era la pintada clandestina sobre els murs, ara és la frase anònima a la pantalla mancada fins i tot de l'heroisme del risc".

"No hi ha debat, perquè, ¿com s'ha de debatre amb el blocaire emmascarat? Pensar, sens dubte, és una activitat cansada. I els líders es limiten a llogar un periodista perquè posi negre sobre blanc allò que només són jocs verbals. Des de fa uns quants anys no es percep en el magma del nacionalisme català escrit ni la més mínima temptació a l'autocrítica fonamentada", lamenta.

El periodista critica el fet que "tot queda en titulars de diari. Al disgust de Guardans s'hi aplica l'amenaça disciplinària de Puig. Recoder ha de recórrer a una entrevista per demanar que la casa gran tingui portes més grans. L'esglai davant de l'aritmètica parlamentària que va portar el guanyador a l'oposició ha entelat el telescopi". "No hi ha missatges nous: Madrid ens mata i para de comptar. Però, ¿hi ha alguna idea més que la reacció a Madrid per il.lusionar el personal? ¿Realment la independència seduirà La Caixa i Tele- Taxi?", es pregunta Barril.

"Sí que hi va haver un temps en què algú va pensar per pensar. Pujol va concebre la Fundació ACTA. I també hi havia gent com Culla, Villatoro, els malaguanyats Jaume Colomer i Albert Viladot, Cardús o una bona Rahola que anava cap a immillorable. En definitiva, gent que avui s'avergonyiria de formar part d'una brigada que es limita a l'insult, a l'enrabiada i a la coacció anònimes. O domestiquen la seva infanteria illetrada o la casa gran no passarà de tuguri", conclou.

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#44 Martín Martínez Mart, Barcelona, 28/02/2009 - 18:23

- Pensar! Justificar una decisió, en funció d'una situació....................
- Pensar!. Exposar un problema i dissenyar una estratègia de resolució...

#43 Gerard, Barna, 27/02/2009 - 11:03

Insisteixo: segueixes a la lluna. A més oblides classificar el teu grup de nacionalistes, encara que sigui minoritari (i jo que creia que finalment assumies la teva condició...).

#42 Kropotkin, Vic, 27/02/2009 - 10:20

Gerard (Barna): Como no entiendes nada, te lo repito. El nazionanismo no puede dejar de pensar por la sencilla razón de que para pensar hace falta cerebro y no es el caso....

#41 Gerard, Barna, 27/02/2009 - 08:09

Kropotkin: Com sempre ets incapaç d'entendre res del q llegeixes. Sempre q no sigui des del teu prisma tancat, repetitiu, avorrit, nezionanista radical i d tergiversació sistemàtica. No he fet altra cosa q donar-li part de raó. Entenc q no ho entenguis.

#40 Marc, Barcelona, 27/02/2009 - 03:26

Analfabetos!!! jeje..Definición exacta del nacionalista medio.