Ricard Ustrell torna amb nou programa després d'haver plantat el FAQS i El Suplement de Catalunya Ràdio

El nen mimat de TV3

Ricard Ustrell, entrevistant Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu

El periodista Ricard Ustrell torna a TV3 amb un programa estrella a la franja dels migdies malgrat que a finals del 2017 va decidir abandonar el FAQS. Ustrell, posteriorment, també ho va fer amb 'El suplement' de Catalunya Ràdio, el programa dels caps de setmanes.

El nou espai, Planta Baixa, s’emetrà els dies laborables, des de les 11.50 fins a 13.55, per explicar “l’actualitat social i política en un format obert”, segons la nota de premsa de la cadena. Com ha passat també amb el Tot és mou, informarà previsiblement del procés amb l’excusa de l’esmentada actualitat informativa.

Entre els col·laboradors del nou espai hi ha Anna Punsí i Toni Muñoz (crònica policial i judicial), Francesc Millan (internacional), Mariola Cubells (televisió), Mercè Folch (feminisme) Gemma Ruiz (llengua), Xavi Cazorla (històries virals), Maria Josep Picó i Anna Pérez Català (crisi climàtica), Martí Renau (verificació d’informacions) i Albert Martín (economia).

També: Marina Garcés, Íngrid Guardiola, Antoni Bassas i Llucia Ramis i els periodistes Carles Francino, Lola Garcia, Gerard Pruna, Xabi Barrena, Àngels Pont, Berta Barbet, Mar Cabra, María Garzón.

La carrera d’Ustrell a la CCMA es va disparar després de la broma telefònica que el programa 'Tot és molt confús', de Catalunya Ràdio, li va fer al llavors Rei Joan Carles per felicitar-lo pel seu aniversari l'any 2011.

La broma va acabar costant el càrrec al presentador, Pere Mas -Fèlix Riera, d’Unió era llavors el director de l’emissora- però Ustrell va continuar a la CCMA. Arrenglerat amb el procés, Pere Mas va ser recol·locat en diverses tertúlies de mitjans públics i privats com ara Rac1.

La broma no es va arribar a emetre, però es va filtrar a les xarxes. Ustrell va dir que trucava en nom del senyor Mas (Pere Mas) per felicitar el Rei, i el personal de la Sarsuela va posar en contacte a tots dos, pensant que es referia a Artur Mas.

El FAQS, tanmateix, no és l'únic espai que el presentador ha abandonat abans de finalitzar contracte amb la CCMA. Ja va decidir el 2018 plegar d'El suplement, el programa de caps de setmana de Catalunya Ràdio, per diferències amb el director de l'emissora Saül Gordillo. El seu substitut va ser Roger Escapa.

Malgrat la seva espantada, TV3 el va fitxar per conduir la temporada passada l'espai setmanal d'entrevistes i reportatges 'Quatre gats'. Quan va plegar del FAQS també va ser fitxat per Josep Cuní per al seu magazín a la Ser i per a El Periódico on escriu una columna d’opinió.

40044-ricardu.jpg

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 16/09/2019 - 09:10

Haciendo carrera para ser el próximo multimillonario gracias a TV3 detrás de Toni Soler y sus 75 milloncejos de nada