Publicitat
Comunicació · 20 de Juny de 2022. 17:28h.

El nou heroi del procés

TV3 dedica més de 55 minuts a l'advocat que ha aconseguit que la justícia d'Andorra imputi Rajoy

El nou heroi del procés

El programa Preguntes Freqüents de TV3 va dedicar més de 55 minuts a Elisa Muxella i Alfons Clavera, presidenta i advocat de l'Institut de Drets Humans d'Andorra, que han aconseguit que la justícia d'Andorra imputi Mariano Rajoy i els exministres Cristóbal Montoro i Jorge Fernández-Díaz per extorsió, xantatge, amenaces, coacció i falsedat documental del cas BPA per aconseguir informació dels comptes bancaris de polítics catalans, entre els quals els d'Artur Mas, Oriol Junqueras o la família Pujol.

Clavera va manifestar que "no hi ha cap motiu" perquè l'Estat espanyol pugui negar-se a la tramitació d'una comissió rogatòria perquè declari un expresident, ja que, "no gaudeix ara de cap tipus d'immunitat". "Amb la llei espanyola a la mà, no hi hauria cap justificació perquè Rajoy no hagués de declarar", va afirmar l'advocat.

També va explicar que Andorra té un tractat d'extradició que permet adoptar mesures cautelars enfront d'una negativa de Rajoy a comparèixer, però ha assegurat que "no crec que s'arribi a aquest escenari". Durant l'hora que va dedicar el programa a aquest assumpte, el periodista Quico Sallés també va difondre un àudio d’una conversa entre Villarejo i Alicia Sánchez Camacho.

L'entrevista, que també va incloure una peça d'uns cinc minuts per fer un resum del cas de la Banca Privada d'Andorra, acusada de tenir en marxa una trama internacional de blanqueig de capitals; es va realitzar dies després que una jutge andorrana imputés Rajoy, Montoro i Jorge Fernández-Díaz.

La investigació deriva d'una querella presentada el 2020 per l'entitat Drets i l'Institut de Drets Humans d'Andorra, i a la qual es van acabar sumant l'expresident de BPA Higini Cierco i també la família Pujol com a perjudicats.  La jutge va donar quinze dies a Rajoy i a Fernández Díaz perquè es busquin advocat andorrà i també va anunciar que inclou en la investigació l'exsecretari d'estat d'Interior Francisco Martínez i l'exdirector de la Policia Nacional Ignacio Cosidó.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 Lula, Gava, 21/06/2022 - 12:39

Pero a ver... ¿tenían o no cuentas en Andorra? En nuestra querida Cataluña vivimos al otro lado del espejo...

#4 Marc de Vich, Vich, 20/06/2022 - 20:10

El mundo al revés, los que se dedican a robar a todos los catalanes, van de estrellas y los que quieren poner orden, de perseguidos, demencial. Vaya juego se ha prestado a hacer Andorra a España, las próximas vacunas que se las compre a Francia o Rusia, y a esquiar a Aragón

#3 Fart de vividors indepes, Pobre Catalunya, 20/06/2022 - 18:43

Els indepes vividors del cuento continúen tocats de l,ala. Els xoriços són els Pujolone que encara no han estat jutjats.

#1 A.Bcn, Barcelona, 20/06/2022 - 17:44

Solo falta saber cuanto dinero de nuestros impuestos ha malgastado la generalidad para que estos payasos monten su circo.