Publicitat
Comunicació · 5 d'Agost de 2013. 11:11h.

El País demana "desbloquejar Catalunya"

Recomana a Rajoy "obrir vies de diàleg" i a Mas que elimini "l'unilateralisme de la seva actuació"

El País demana "desbloquejar Catalunya"

Mas i Rajoy, en una imatge d'arxiu

El diari El País demanda en el seu editorial "desbloquejar Catalunya" i opina que "Rajoy hauria d'obrir vies de diàleg, i Mas, eliminar l'unilateralisme de la seva actuació". En aquest sentit, s'espera que el president espanyol "respongui amb intel·ligència política" a la carta que li va enviar el president de la Generalitat.

En aquest sentit, remarca que "la qüestió catalana i la pròpia situació de Catalunya estan enquistades en la paràlisi, el diàleg de sords i la creixent radicalització social" i recorda que el que no resultaria gens útil seria la repetició del fals diàleg de dues hores mantingut pels dos dirigents al setembre de 2012, una setmana després de la calenta celebració d'una multitudinària Diada".

"Per això cal assegurar- continua- que un altre partit no quedi en efímer conat generador de frustracions, sinó com un diàleg estructurat per explorar les eventuals solucions al problema enquistat".

Però remarca que "convindria que en aquesta seqüència el president de la Generalitat acredités amb fets que l'expressió del seu desig de fer una" consulta ben feta "no és pura retòrica". "Gairebé tots els passos que ha emprès cap a ella són unilaterals o sectaris", sentencia.

Finalment, el rotatiu de Prisa considera que "perquè d'aquest intent surti alguna cosa positiva, Mas i Rajoy hauran de superar la síndrome dels líders afligits de feblesa -un pel saqueig del Palau de la Música, l'altre pel cas Bárcenas-, consistent a convertir la rivalitat mútua en hostilitat, la temptació de recuperar ascendència en l'opinió pública i fer-se de nou forts a costa de l'altre".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#22 Ilergeta, bcn, 06/08/2013 - 14:10

En 300 anys només ens han pogut anexionar repetidament a costa de fussells i bombes. Ara al 2013 aquestes armes ja no els hi valen. Tenen por d'una urna...

Som i serem !!

#21 antoniu, barcelona, 06/08/2013 - 13:12

aquí la única cosa que hi ha per a negociar d'amunt de la taula és un referèndum democràtic que el poble de catalunya ja ha demostrat de llarg que vol que es celebri, el diari el país és conscient d'això? qualsevol altra cosa que no ho inclogui serà un frau a la llibertat i la democràcia.

#20 no ho sé, Barcelona Catalunya, 05/08/2013 - 23:39

No sé perquè s'insiteix en el terme "expoli del Palau". El Palau de la Música no ha estat expoliat. Si acaba sent cert que Millet

#19 Gavarres, Girona, 05/08/2013 - 20:54

I per desbloquejar que entenem? Que tot segueixi com abans?

#19.1 zampador, Valladolid, 05/08/2013 - 21:43

Supongo que no. Pero es igual, El País sabe que ni Rajoy ni Mas van a mover un pelo por evitar el choque de trenes. Pero como desprecia a ambos les pide algo que sabe que no van a hacer. Las locomotoras van a toda mecha y los maquinistas llevan orejeras.

#18 jaume, bcn, 05/08/2013 - 20:38

PRISA representa al sector castrista de la sociedad y tener en cuenta sus opiniones........seria letal para las dos partes.