Publicitat
Comunicació · 5 d'Agost de 2019. 12:07h.

El paper de TV3 amb la polèmica de l'imam de Ripoll

El grup de periodistes Pi i Margall denuncia que "no va contrastar la informació"

El paper de TV3 amb la polèmica de l'imam de Ripoll

Ariadna Oltra, presentadora del TN Vespre

El Grup de periodistes Pi i Margall ha sol·licitat al Consell de l'Audiovisual de Catalunya que "analitzi el paper de TV3 a les falses acusacions contra el CNI" i, en un comunicat, recorda que "els informatius de TV3 i el programa 'Tot es mou'" van donar per "bona" una informació del diari Público que apuntava que darrere d'aquests terribles atemptats es trobava l'Estat espanyol a través dels seus serveis d'intel·ligència.

El col·lectiu denuncia que "TV3 no va contrastar la informació i va donar per bona la informació publicada per Públic, que ha resultat ser falsa," i demana al CAC que "analitzi els espais en què TV3 va informar sobre aquesta notícia, valorant si la informació oferta va complir amb els principis de veracitat i neutralitat informativa".

El Telenotícies Vespre de TV3 del 16 de juliol va insinuar que el CNI podria haver fet més per impedir-los. La presentadora del TN Vespre, Ariadna Oltra, va afirmar en titulars que “es plantegen dubtes sobre si els serveis secrets no van poder frustrar els plans de l’imam, o bé, ell els va enganyar”. La periodista va afegir que “el CNI hauria estat en contacte amb Abdelbaki Es Satty fins poc abans dels atemptats del 17-A”.

El mosso d’esquadra i tertulià de TV3, Roger Herèdia, va insinuar el passat 18 de juliol que el CNI podria haver evitat els atemptats i ha acusat “els partits del 155” de “frenar una comissió d’investigació al Congrés dels diputats bàsicament per política”. Ho va afirmar en la tertúlia del programa ‘Tot es mou’, on s’ha preguntat “si això es podria haver evitat”, sense que la presentadora de l'espai, Montse Tió, en absència d'Helena García Melero, hagi interromput el tertulià.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 Jordi BR, L'H, 06/08/2019 - 10:51

Cualquiera de nosotros podía haber circulado por las Ramblas ese día. Creo que se debería investigar cualquier información que pueda enturbiar el trabajo de Mossos, GC o CNI ese día y depurar responsabilidades y que se haga público. Bloquear comisiones solo alimenta malos pensamientos

#12 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 06/08/2019 - 01:31

Mas a les CUP: "Recordeu qui van ser els que us van finançar al principi", "No només l'Estat sap treure draps bruts"

racocatala.cat 12-11-2015

#9 Chris, Lleida, 05/08/2019 - 19:03

Es un resumen del periodismo procesista en grandes rasgos. Y de algunos otros medios, también españoles.

#8 FRAN BCN, Bcn, 05/08/2019 - 18:26

Més que "falsa" jo.en diria "font dubtosa pendent de.constrastar".....

#8.1 Jordi BR, L'H, 06/08/2019 - 13:12

Fran, si la font és dubtosa, quants dies fa que el ministeri calla i no desmenteix res?

#7 Barretina a rosca, Black hole, 05/08/2019 - 13:53

La que se montó con el aficionado del Urdaci.