Publicitat
Comunicació · 1 de Març de 2013. 17:07h.

"El paper no té futur"

El guru digital Nicholas Negroponte diu, tanmateix, que "el periodisme està en auge"

"El paper no té futur"

Diaris, en un quiosc

L'arquitecte i fundador del think tank MIT Media Lab, Nicholas Negroponte, ha assenyalat que el "paper no té futur", alhora que ha remarcat que "avancem cap a l'edat daurada del text".

El guru digital, en una entrevista a La Vanguardia, ha indicat que "l'únic que no té futur és el paper, però els diaris, revistes, entrevistes... Tot el periodisme està en auge. No hi havia hagut mai tanta gent que escrivís i llegís tant. Avancem cap a l'edat daurada del text. I les empreses informatives tornaran a fer diners".

Segons Negroponte, els grups de comunicació "ara pateixen perquè paguen els costos de l'adaptació del paper a la xarxa, però crear continguts de qualitat continuarà sent un negoci, perquè la demanda creix cada segon a tot el planeta".

En aquest sentit, ha reblat que "vostès són al lloc perfecte: Barcelona", perquè hi ha "quatre-cents milions d'hispanoparlants". "Aprofiti'ls", ha afegit. "Inverteixen en el món i guanyaran", ha augurat el fundador de la revista Wired.

Negroponte, que va predir que "cada vegada mourem més bits i menys àtoms", ha preguntat, a modus de reflexió: "I ara què rep més: cartes (àtoms de paper) o missatges electrònics (bits, unitats d'informació digital) en molts suports?"

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 Ramon, gat sobre les tecles també toca el piano, 01/03/2013 - 18:20

"El paper no té futur", sí senyora... i, per demostrar-ho, la meva àvia, equaliquà, la Ramona, diu que a partir d'ara embolicarà tots els bocates de xoriço amb les pàgines roses, o grogues, depén del dia, d'un famós digital que ella sap però que no vol escriure per no fer-li publicitat gratis.

#1 Lluis BCN, Barcelona, 01/03/2013 - 17:29

jejejejeje... "ustedes están en el lugar perfecto: Barcelona", porque hay "cuatrocientos millones de HISPANOHABLANTES".... Y los nacionalistas siguiendo con su inmersión lingüística...

#1.1 Lluís, GIRONA, 01/03/2013 - 19:55

Un altre comentari absurd d'un coló llest com la gana. Es pensa espanyol, però paga com a català.

#1.2 sonambul, mataro, 02/03/2013 - 11:03

No es tracta que els catalans nomes podem comerciar entre naltros, si no de poder fer-ho sense els impediments nyols, i si ens trobem amb traves aqui, en un moment som a qualsevol dels llocs de decissio per poder fer-nos escoltar.