Publicitat

El Grupo Zeta planeja una altra rebaixa salarial després de la de fa tres anys

El paper s'acaba

Protesta dels treballadors d'El Periódico

El Periódico no ha sortit al carrer aquest dimarts per primera vegada en la seva història. Els 400 treballadors del diari i empreses auxiliars han iniciat aquest dilluns una vaga de cinc dies en suport del comitè d'empresa, que negocia l'acord salarial que ha de substituir al vençut el passat 31 de març.

El seguiment del primer dia de l'aturada, que durarà fins al 19 de maig ha estat del 90%, segons el comitè de vaga. A l'Sport el seguiment ha estat del 93% -segons càlculs del seu Comitè d'Empresa-, i asseguren que a banda dels directius només cinc redactors han anat a treballar.

El conflicte va començar fa unes setmanes, just quan tocava recuperar el 100% del salari ja retallat ara fa tres anys. En lloc d'això, el Grupo Zeta va anunciar de forma unilateral una nova retallada salarial que podia arribar al 20% i que finalment s'ha quedat en un 16. Una decisió que des del Comitè s'assegura que és "il·legal". Les negociacions per al nou acord van fracassar el passat dijous 11.

L'aturada ha estat acompanyada per una jornada de mobilització a les portes de la redacció, on s'han convocat diverses assemblees i una xoriçada a l'hora de dinar, que ha comptat amb l'assistència del president de l'SPC, Ramon Espuny; els secretaris generals de la UGT de Catalunya, Camil Ros i de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco i representants d'altres sindicats.

La vaga ha obligat també a la direcció d'El Periódico a ajornar l'entrega del Premi del Català de l'Any, previst per aquest dimarts. "Els finalistes del guardó, els convidats, els patrocinadors i els catalans es mereixen que aquest acte es desenvolupi dins de la brillantor i solemnitat que l'ha caracteritzat sempre", destaca la direcció en un comunicat.

4 Comentaris

Publicitat
#3 Pasaba por aquí, Barcelona, 16/05/2017 - 23:48

Es lo que tiene haber olvidado el verdadero sentido del periodismo, que es informar, denunciar, en lugar de manipular para crear opinión y de ser la voz de su amo...

#2 pepe.----, andorra, 16/05/2017 - 12:32

los periodicos de papel tal y como están concebidos van a desaparecer en una década como máximo, a no ser q solo tengan suscriptores, es decir, dejen de venderse en el quiosco y solo se entreguen en domicilio. Q desaparezca un diario como este, q es sectario y muy pijoprogre, el diario de los comunistas ricos de Can fanga, tampoco es buena noticia.

#1 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 16/05/2017 - 11:21

Qui sera el següent ?

Cuando las barbas de tu vecino veas cortar saca la cubana pasear#1.1 Karhu, Bcn, 16/05/2017 - 13:35

Que tendra que ver? Eso es como cuando llamais hakers a terroristas informaticos, les colais ahi, aunque nada tenga que ver ese colectivo realmente, solo para inflar vuestras ganas de desprestigiar.