Publicitat
Comunicació · 6 d'Octubre de 2022. 13:35h.

El Parlament blinda els 300 milions per a mitjans de comunicació

Vox es queda sola demanant la seva eliminació

El Parlament blinda els 300 milions per a mitjans de comunicació

Vox ha denunciat, en una moció que ha estat rebutjada al Parlament, "les despeses que destina" el Govern a mitjans de comunicació, "que sumen al voltant de 300 milions d'euro".

"A mitjans públics destinen, com tots sabem, 240 milions", indiquen. També assenyalen que "les subvencions a mitjans privats s'ha incrementat un quinze per cent en els dotze últims mesos".

"El grup del comte de Godó comença el matí amb les despeses pagades. Vanguardia, RAC, Mundo Deportivo reben 6.300.000 euros a l'any. El Periódico i Sport reben 2.700.000 euros. Grup Ara, 1.700.000 euros. El Punt, per exemple, 980.000 euros. Un veritable escàndol”, ha afegit.

"Aquests 300 milions, destinats a comprar mitjans de comunicació, podríem doblar el que Aragonès ha dit que destinarà per compensar la inflació als catalans", ha apuntat.

"Proposem primer tancar o traspassar els mitjans públics", ha dit, a més d'afegir que "proposem eliminar les subvencions als mitjans de comunicació públics o privats perquè visquin dels seus subscriptors o de la publicitat i així garantir la seva independència".

El diputat del PSC, Jordi Riba, ha dit que votaran en contra de la moció de Vox i ha acusat el partit de "censurar mitjans de comunicació". "No en tenen ni idea i simplement donen una resposta populista", ha considerat.

"Allà on vostès governen, les subvencions a mitjans privats de comunicació són sensiblement superiors a les que tenim en aquest Parlament, en aquest govern", ha afirmat.

Per la seva banda, Xavier Pellicer, a la CUP, ha recordat a Vox que "vostès van rebre l'any passat en subvencions 10,2 milions d'euros. Això també ho aportaran per les cues de la fam?". "El consens fatxa és aquesta hipocresia de dir unes coses i fer el mateix que tota la resta", ha manifestat.

Susanna Segòvia, dels Comuns, ha lamentat que "les intervencions de VOX són noranta-cinc per cent mentida i un cinc per cent casualitat. A TV3 es pot entrevistar en espanyol. Només cal veure-la per adonar-se'n".

La diputada de Ciutadans, Anna Grau, ha reconegut que "si no penses d'on va, d'on ve, qui l'ha escrit i quina intenció porta", la moció de Vox seria "perfectament atendible".

Tot i això, ha considerat que les subvencions als mitjans "no és un pecat ni original ni exclusiu de l'independentisme". "Vostès, senyors de Vox, sincerament, no sé a qui volen enganyar fent veure que s'esquincen les vestidures per aquest tema". "A aquest pas acabaran tancant vostès aquest Parlament, el monestir de Montserrat i el camp del Barça", ha sentenciat.

Per part seva, Alejandro Fernández, del PP, ha preguntat si "té relació VOX amb mitjans de comunicació privats? Sí. ¿Té acords amb ells? Sí". "No prediquen amb l'exemple i crec que això, efectivament, és un exemple paradigmàtic del que podria ser populisme. És a dir, proposar solucions màgiques que ni tan sols t'apliques a tu mateix", ha afegit.

La diputada de Junts, Judith Toronjo, ha retret a Vox que "intenten confondre a través del populisme el que és la propaganda i el que és la publicitat institucional".

Finalment, Engelbert Montalà, d'ERC, ha retret a Anna Grau que considerés "atendible" la demanda de Vox. "Jugar amb el feixisme és perillós", li ha recriminat, a més de remarcar que "el nostre grup votarà en contra d'aquesta i de totes les mocions que surtin de Vox".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 pepe, Andorra, 07/10/2022 - 10:50

con lo cual se demuestra q la prensa mediante sobornos, le llaman subvención, pero es un soborno de los de toda la vida, es una correa de transmisión de la propaganda estatista, da igual quien lo haga, de hecho, lo hacen todos con tu dinero. En fin, una vez mas, hacienda nos quita el dinero para darselo a la propaganda, 6 meses para traumatologo...

#6 Telamarinera , Vng, 06/10/2022 - 21:16

Sin prensa no hay democracia. Con su tensa comprada, tampoco.
Si España no pone límites o reglas objetivas para todos, q alguien acuda a la UE.
Sindicatos, comprados; Patronal, alimentada, partidos subvencionados,….. Justivia puteada…. ¿Esto es democracia?

#5 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 06/10/2022 - 20:15

"Vox es queda sola demanant la seva eliminació" Deberían pagársela los separatistas, pero como eso no lo van a permitir nunca, entiendo lo de Vox, y al final va a ser verdad cuando dicen que solo queda Vox.

#4 Streaker, Barcelona, 06/10/2022 - 16:15

¿Cómo van a dejar sin (abundante) dinerito fresco a sus medios de propaganda?
El Govern indepe los necesita para difundir sus delirios. Y esos medios, sin las subvenciones, echarían el cierre.
Ambas partes salen ganando.
A costa de nuestros bolsillos, claro está.

#3 Jos, VNG (Ghost Republic), 06/10/2022 - 15:30

Segons la catifa llepona del PSC, estar en contra de subvencionar mitjans privats és censurar mitjans de comunicació.
Són de la pitjor mena.
Ah, i recordeu, paguem impostos per sanitat i educació. Que no se'ns oblidi.