Publicitat
Comunicació · 16 de Juliol de 2009. 15:47h.

El Parlament demana més català a RTVE

També que la llei de finançament de TVE no afecti TV3

El Parlament demana més català a RTVE

La directora de Sant Cugat, Montse Abbad, amb el director de TVE, el català Javier Pons

El ple del Parlament ha aprovat, amb els vots del tripartit, una moció d’ERC que insta el govern, d’una banda, a demanar a l’executiu espanyol que la llei de finançament de TVE, que tramiten les Corts, exclogui les televisions autonòmiques de l’obligació de suprimir la publicitat, i, de l’altra, a defensar un model mixt de finançament per als mitjans audiovisuals de Catalunya basat en aportacions públiques i ingressos publicitaris.

Tots els grups, excepte el Mixt, que s’ha abstingut, han votat a favor del darrer punt de la moció, fruit d’incorporar-hi l’esmena del PSC-CpC i ICV-EUiA i que demana que es potenciï el centre de RTVE a Sant Cugat i la seva estructura de producció per fer “possible una franja estable diària de programació en català”.

En el debat hi han intervingut Carmel Mòdol (ERC), Joan Ferran (PSC-CpC), Joana Ortega (CiU), Santi Rodríguez (PPC), Dolors Camats (ICV-EUiA) i Albert Rivera (Grup Mixt).

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Fran, Llinars, 19/07/2009 - 20:49

Kopro,penso q volies dir 0% d castella a TV3. Tambe afegiria q 0% d´aranes a TV3.

#2 ccc, bcn, 17/07/2009 - 08:12

pq no pot afectar la llei de finançament de TVE a TV3? A una TV3 sense publicitat tindrian menys recursos per fer propaganda i formació de l'esperit nacional, serià molt més saludable

#1 Kropotkin, Vic, 16/07/2009 - 16:33

Jua, jua, jua,... Vaya pandilla de democratas.... Asi que en RTVE mas catalán pero en TV3 0% de catalán. Supongo que esto lo ven lógico y democratico. Pues yo afirmo ¡Que se metan el catalán donde les quepa! Estos nazionanistas...