Publicitat
Comunicació · 16 d'Abril de 2019. 11:51h.

El Parlament Europeu pregunta sobre la neutralitat de TV3

Núria Llorach al·lega que estan controlats pel CAC

El Parlament Europeu pregunta sobre la neutralitat de TV3

La Comissió de Peticions del Parlament Europeu ha preguntat a la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, sobre la neutralitat de TV3. Aquesta petició, signada per l'eurodiputada de Cecilia Wikström, arriba després que el diputat del PPC, Sergio Santamaría, denunciés l'ús "partidista" que es fa des del Govern.

Llorach manifesta en la resposta a la qual ha tingut accés e-notícies que "la CCMA no ha hagut d'adoptar cap mesura especial per garantir el respecte al pluralisme i la llibertat" i subratlla que els mitjans públics catalans "estan sotmesos a controls més estrictes, interns i externs, que cap televisió pública o privada del nostre entorn".

La vicepresidenta de la CCMA destaca el CAC com un dels "controls externs" de la cadena i subratlla que "és l'autoritat independent de regulació de la comunicació audiovisual de Catalunya". També destaca que en el darrer informe del CAC "Catalunya Ràdio i TV3 van ser els que van recollir més diversitat de veus polítiques".

Núria Llorach explica que la comissió de control de la CCMA al Parlament, El Consell de la Informació de Catalunya i la Comissió Nacional de Mercats i la Competència són els altres "controls externs" que té la televisió pública. D'altra banda, ha destacat que els controls interns són "el llibre d'estil", "l'estatut professional i els consells professionals" i els "informes qualitatius de GfK".

Santamaría va denunciar que "els mitjans de comunicació públics que depenen de la Generalitat de Catalunya no són plurals ni neutrals" i va recordar que "fins i tot la Junta Electoral Central ha sancionat a TV3 i Catalunya Ràdio per la seva falta de neutralitat en les últimes eleccions autonòmiques".

El diputat, en la seva exposició, va recordar que el director de TV3, Vicent Sanchis, està reprovat pel Parlament i també que nombrosos programes emesos per la cadena pública que han generat polèmica i critica "la manipulació i la falta d'imparcialitat, ètica i rigor" de la televisió pública.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#16 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 16/04/2019 - 23:26

El valencianu Santxis, fa molt mala cara.
Se le acaba el chollo y los privilegios economicos y se le abre un futuro prometedor como director de la radio de Lladoners si esta Sanchez en la Moncloa, si esta Abascal sera la radio de Alcala Meco.

#15 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 16/04/2019 - 19:16

"Núria Llorach alega que están controlados por el CAC"

Doncs exactament el mateix control que sempre han exercit els Mossos sobre la irrefrenable pulsio del sindicat del crim convergent a buidar tota butxaca aliena que se li ha puesto a tiro.

#14 M. Pilar, Barcelona, 16/04/2019 - 17:14

Aix! quin riure!!!

#13 Tabarnés, Tabarnia , 16/04/2019 - 17:12

Pero si el CAC come de la misma mano... manda eggs

#12 agarraos de lo que os viene, Barcelona, 16/04/2019 - 16:01

¿El CAC ? ja,ja,ja,ja,ja,ja,ja,ja,ja,ja,ja,jaaaaaaaaa... eso es como decir que están controlados por el espíritu santo... ja,ja,ja,ja,ja,ja,jaaaaaa