Publicitat
Comunicació · 31 de Maig de 2013. 15:08h.

El Parlament guardona la protagonista del "dialoguin"

La periodista Gemma Nierga, premi Quim Regàs d'enguany

El Parlament guardona la protagonista del "dialoguin"

Nierga, en una imatge d'arxiu

El Parlament acollirà el proper dimarts l’acte de lliurament del premi Quim Regàs de periodisme, que enguany serà per a la periodista de la cadena SER Gemma Nierga. Nierga, amiga d'Ernest Lluch, va llegir el manifest posterior a la manifestació de protesta per l'assassinat del polític l'any 2000. En acabar va obviar el guió i es va adreçar als polítics per dir: "Estic convençuda que l'Ernest hauria intentat dialogar fins i tot amb la persona que el va matar; vostès que poden, dialoguin, si us plau".

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert,  lliurarà el guardó juntament amb el president del jurat, Santi Nolla. La distinció fou concebuda per un grup d’amics del periodista Quim Regàs, mort el 2007, per preservar-ne la memòria, i homenatja anualment la figura i obra d’algun professional destacat en la millora i innovació del periodisme. El guardó consisteix en una obra feta expressament per Joan Pere Viladecans en record de Regàs.

El jurat ha decidit per unanimitat reconèixer enguany Gemma Nierga, per la seva trajectòria “polièdrica, llarga i prolífica”, pel seu talent en diversos gèneres i formats, sobre una base de periodisme “cívic” i “amb vocació de servei al gran públic”, i per la seva passió, exigència i innovació professionals.

Nierga, nascuda a Girona el 1965, és llicenciada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va començar la seva carrera amb un programa sobre cinema a la ràdio local de Vilassar de Dalt, i va destacar com a reportera a la cadena SER, en què també va presentar el programa nocturn ‘Hablar por hablar’. Posteriorment, va treballar per a Televisió de Catalunya, on va presentar programes com ‘Tres senyores i un senyor’, ‘Pares i fills’ i ‘Tothom per tothom’.

També ha treballat en diversos canals autonòmics, com Canal 9, Telemadrid, Euskal Telebista i Canal Sur. El 1997 va rebre el premi Ondas pel programa ‘Hablar por hablar’, que arran del seu èxit va passar a emetre’s per a tot l’estat espanyol, i deu anys després va tornar a rebre el guardó per la seva trajectòria. Actualment presenta el programa de la cadena SER ‘Hoy por hoy’, líder d’audiència a l’estat.

A més de Nolla, integren el jurat Toni Cases, Lluís Canut, Josep Maria Artells, Joan Vilaprinyó, Carles Pérez de Rozas, Carles Martín, Arturo San Agustín, Rafael Jorba, Sebastià Serrano, Tatxo Benet, José Maria Alguersuari i José Luís Martínez.

Els professionals premiats les altres edicions són el fotoperiodista Jordi Cotrina (2012), el ninotaire Óscar Nebreda (2011) i els periodistes Eugeni Sallent (2010), Mònica Terribas (2009) i Ramon Besa (2008). 

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat