Publicitat
Comunicació · 10 de Novembre de 2017. 09:59h.

El PDECAT acceptaria fer un "sacrifici" per a una llista conjunta

Mas diu que "estaríem disposats" en ares de la unitat

El PDECAT acceptaria fer un "sacrifici" per a una llista conjunta

El president del PDCAT, Artur Mas s'ha mostrat partidari que el seu partit formi part d'una agrupació d'electors unitària de cara al 21-D. En declaracions al programa 8 al Dia de 8TV, Mas ha dit que "preferia una llista unitària i sense condicions però no ha estat possible perquè altres no han volgut. Ara hi ha la possibilitat d'agrupar-nos entorn a això…”.

"Crec que estaríem disposats a fer un sacrifici temporal en ares de la unitat  de la llista conjunta. Ara, aquest sacrifici, aquesta pèrdua de perfil polític només l'ha d'assumir el PDeCAT?". Mas ha insistit que "si en aquest moment els partits no tenen altura de mires per fer pinya i sortir d'aquesta situació, si ara no ho entenen, quan s'entendrà? Això requereix poc partidisme i capacitat de sumar amb gent que no som iguals”, ha assenyalat.

Mas ha assegurat que "Carles Puigdemont és una solució pel PDeCAT. Volem que encapçali la llista. Una llista unitària,que ens permeti no perdre la unitat d'acció. Quan es va fer Junts pel Sí vam intentar substituir la competència per la cooperació. Ha arribat el moment de tornar a competir? Jo crec que no".

En declaracions al programa 8 al Dia de 8TV, Mas ha considerat positiva la decisió del Suprem sobre els membres de la mesa del Parlament que hi han declarat avui.  Segons el president del PDeCAT, "tot i l’aberració que significa tot plegat, avui la decisió del jutge sobre la mesa té bona pinta". També ha afirmat que "tot això no s'hauria d'estar produint,  la mesa no hauria de ser al Suprem. No estic complagut, però tenint en compte les circumstàncies, i dins un panorama ombrívol, veiem una mica de llum".

El president del PDeCAT ha lamentat que la situació hagi empitjorat respecte al 9-N de 2014 , "se'ns han usurpat les institucions catalanes, les eleccions les convoca Rajoy.. que unes empreses traslladin les seus també és pitjor..que l'activitat econòmica reculi també és anar a pitjor", ha assegurat. Mas també ha advertit que "estem en un terreny desconegut, res no serà fàcil, però tot és possible. El procés no ha acabat".

L'expresident ha admès que no parla amb Puigdemont des de fa dies i no sap on és exactament. Sobre les crítiques de Santi Vila a alguns companys de govern, ha assegurat que "es va equivocar" i que "probablement en aquest moment ho té més difícil que fa 15 dies per ser candidat".

24 Comentaris

Publicitat
#19 joan, manresa, 10/11/2017 - 16:53

tinu.)varen entrar en el suport al Govern,i sent necessaris els seus suports....,aquesta coalició ens a portat fins aquí....,----Are ya sabem a qui no votarem mai mes,qualsevol coalició o participació en que figurin la CUP,no tindran el nostre vot.Cru sí,pro no volem gent axis ,marejant al pròxim Govern de CAT ...,Sr.President no més sacrificis

#18 joan, manresa, 10/11/2017 - 16:47

El Casal,16,39 h.--Altre sacrifici Sr.President...????L'ultim seu sacrifici,encara l'estem pagant are..,Vosté en nom d'un procés,que "tots"no teniem clar...,no per els d'aquí,no,sinó per la force de l'estat espanyol ..,pro axó ya es un altre tema,Vosté va fer un pas enrere,per pressions de la CUP...,i axís aquests irrepresentables..,(con

#17 botifler1914, sINITACA, 10/11/2017 - 16:21

Cualquier cosa antes de ir solos a unas elecciones y que se os puedan contar los votos.

#16 Compte de resultats, Bcn, 10/11/2017 - 13:49

El balanç de l'operació independència fundada per l'Astut ha donat els següents resultats: Un país paralitzat, dues mil trescentes empreses fora, divisió entre catalans, desprestigi de Catalunya arreu, aturament d'inversions al país, etc. El més trist és que els adoctrinats no s'aturen. Un gran nivell.

#15 un musclu, bcn, 10/11/2017 - 13:22

Quina pena de personatge...i quin mal a fet a Catalunya !!!