Publicitat
Comunicació · 28 de Març de 2012. 16:37h.

El Periódico pacta al final una retallada del 8% amb els treballadors

Zeta acomiada 8 empleats a Madrid abans de la vaga general

El Periódico pacta al final una retallada del 8% amb els treballadors

Concentració de suport als acomiadats. (Foto: twitter @comiteperiodico)

El Periódico ha arribat a un acord amb els treballadors per retallar els sous un 8% fins al 2014 a canvi d'estabilitat laboral per als 540 treballadors de redacció, publicitat, logística, sistema i impressió que conformen el diari. Els empleats d'El Periódico han ratificat l'acord en una votació on hi van participar el 87% dels treballadors i un 78% va donar el seu vistiplau a l'entesa amb la direcció que encara no s'ha signat.

D'altra banda, Zeta ha acomiadat aquest dimecres vuit persones que treballaven a les filials Grupo Zeta Madrid, Zeta Servicios y Equipos i Ediciones Reunidas de Madrid. El comitè d'empresa ha presentat una denúncia davant la inspecció de Treball per vulneració del dret a vaga. Aquests acomiadaments es produeixen en un moment en què la direcció i els treballadors de la capital espanyola es troben negociant els seus convenis.

Per aquest motiu, treballadors d'El Periódico s'han concentrat davant la seu del diari com a mostra de rebuig per l'acomiadament d'aquests companys a Madrid, després d'haver-se manifestat amb la resta del gremi a la plaça de Sant Jaume, amb motiu de la vaga general. Fonts sindicals han assegurat que el 90% dels redactors han fet vaga aquest dimecres i que només entre 20 i 25 persones han anat a treballar, en la seva majoria caps.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Alex B., Sant Cugat, 29/03/2012 - 17:09

Si Asensio Pizarro levantara la cabeza......

#3 Joan, Vic, 28/03/2012 - 19:30

El futur de la premsa està molt negre i no sé si se n'acaben d'enterar. La vaga no evitarà la davallada i el tancament d'una gran part de mitjans. En el cas dels fets en català el panorama és més negre perquè sense subvencions no són viables. I els joves no compren diaris. És així.

#2 jajajaja, bcn, 28/03/2012 - 16:52

jajajajajajaja...els primers en fer servir la nova reforma laboral...esquerres hipòcrites...

#1 Almogàver , La Sagrera , 28/03/2012 - 16:46

Un motiu més per a fer vaga.