Publicitat
Comunicació · 22 de Gener de 2018. 09:17h.

El Periódico tenia raó

Els Mossos van intentar destruir l'alerta dels EUA sobre la Rambla

El Periódico tenia raó

Portada d'El Periódico

La Policia Nacional va impedir que els Mossos d’Esquadra destruïssin l’original en anglès i un dossier intern del cos de la nota dels Estats Units que advertia sobre l’amenaça d’un atac terrorista a la Rambla i que va desvelar El Periódico. El diari que dirigeix Enric Hernández publica aquest dilluns els dos documents que van ser interceptats el 26 d’octubre en una incineradora del Besòs i que van ser certificats oficialment com a autèntics pels Mossos.

El 31 d’agost, el diari del grup Zeta va desvelar el text de l’alerta sobre un possible atemptat gihadista a la Rambla barcelonina que els serveis d’intel·ligència dels Estats Units havien remès el 25 de maig als Mossos i a la lluita antiterrorista espanyola. El mateix diari ja va informar el 17 d’agost de l’existència de l’avís, que van desmentir l'aleshores president Carles Puigdemont, el conseller Joaquim Forn i el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero.

"Nota en anglès sobre possibles atacs a turistes a Barcelona, remeten EUA". Així al·ludeix a l’alerta l’informe policial rebut dies enrere per la jutge Carmen Lamela, que instrueix la causa oberta pel referèndum de l’1-O a l’Audiència Nacional. Juntament amb el text en anglès s’ha trobat un altre dossier titulat "Informe sobre possible amenaça a Barcelona", que tradueix el text al català.

Si l’informe intern, destinat a diversos membres de la comissaria d’informació, acredita que l’alerta va entrar en la base documental dels Mossos, l’original en anglès repeteix, paraula per paraula, el text publicat pel diari a l’agost: "Informació no corroborada de veracitat desconeguda de finals de maig del 2017 indicava que l’Estat Islàmic de l’Iraq i ash-Sham (ISIS) estava planejant portar a terme atacs terroristes no especificats durant l’estiu contra emplaçaments turístics molt concorreguts a Barcelona, Espanya, específicament al carrer La Rambla".

El diari explica que "respecte a l’informe desvelat el 31 d’agost només varia l’encapçalament" i afegeix que és perquè "aquell document, remès pels EUA al comandament antiterrorista espanyol després dels atemptats del 17-A, reproduïa la nota enviada al maig, mentre que el confiscat a Sant Adrià és el text original destinat als Mossos d’Esquadra".

Aquest últim cataloga com a "secret" l’informe, cita com a emissor els Estats Units («USA»), es dirigeix a "Mossos d’Esquadra" i la numeració, "MOS-0010/17", indica que es tractava de la desena comunicació antiterrorista de l’any enviada pels EUA. La relació, doncs, era fluida. L’enunciat és eloqüent: "Suposats plans de l’ISIS per atacar zones turístiques a Barcelona, Espanya, l’estiu del 2017".

Publicitat
Publicitat

59 Comentaris

Publicitat
#29 Pere, Lleida, 22/01/2018 - 19:07

i aquest migdia TV3 no ha dit ni piu. Després he posat Antena 3 i he pogut informar-me de l'afer.
La televisió del règim és la vergonya de Catalunya.

#28 luis, barcelona, 22/01/2018 - 18:54

Si en un pais CIVILIZADO (y digo CIVILIZADO, no FANATIZADO), hubiera pasado algo asi o aproximado (algo muy dificil)
¿Cual hubiera sido la respuesta immediata?
Y recalco CIVILIZADO

#27 Sergi, Barcelona, 22/01/2018 - 18:15

Los Mossos se estan convirtiendo en autenticos especialistas en destruir documentacion.

#26 sid, bcn, 22/01/2018 - 16:53

els atentats de vegades son inevitables, però quan veus q els polítics i polícies tenen com prioritat la propaganda per devant de la nostre seguretat, quan veus q no posen 'bolardos' per portar la contrària al ministeri de l'interior, que no avisan als tedax per fer-se els valents,..., et fa pensar q estem en mans d'irresponsables

#25 Kropotkin, Vic, 22/01/2018 - 15:40

Todos los afectados por los atentados pueden ahora reclamar indemnizaciones a la Generalitat. Puigdemont, Forn y el Trapero declararon que todo era falso. Jua, jua, jua,...