Publicitat
Comunicació · 8 d'Abril de 2011. 09:45h.

El Periódico troba la consulta "una cortina de fum"

El diari recorda la frase de Mas: "Catalunya el que vol és ser espanyola"

El Periódico troba la consulta "una cortina de fum"

Portada d'El Periódico

El Periódico ha dedicat la seva portada i editorial a la consulta de Barcelona. "Així, no", escriu el mitjà, que es mostra crític. "A la celebració sobiranista s'hi sumen polítics que tenen (però que no usen) mecanismes democràtics per promoure, de veritat, l'autodeterminació de Catalunya", denuncien.

Tot i defensar el dret de votar, el diari recorda que "la convocatòria està mancada de garanties, i els resultats, de validesa jurídica". El Periódico veu en la consulta un "caràcter estrictament propagandístic".

"Prova d'això és la mobilització dels voluntaris, que durant quatre mesos han recollit paperetes a peu de carrer amb l'objectiu de frenar la tendència a la baixa que la participació ha registrat en les successives onades de consultes sobiranistes", apunten.

"Aquestes maniobres no tindrien més transcendència si no fos per la legió de líders nacionalistes que amb la seva participació, pública o clandestina, contribueixen a prestigiar la consulta davant la ciutadania. Artur Mas va resoldre fa una setmana el seu dubte hamletià (actuar com a ciutadà o com el president de tots) votant sense càmeres, i el mateix va fer Jordi Pujol".

"D'altres, en vigílies de les eleccions municipals del 22 de maig, convertiran la votació dominical en una jornada de precampanya", critiquen. "La declaració unilateral d'independència no té lloc a la Constitució, però sí que existeixen procediments democràtics per promoure un canvi d'estatus de Catalunya", indiquen.

"Per exemple, que els partits nacionalistes vagin a les eleccions amb el referèndum d'autodeterminació als seus programes; el dia en què sumessin una clara majoria al Parlament, tindrien legitimitat per obrir converses amb Madrid", proposen.

"Però Mas ja va admetre fa mesos que un referèndum en tota regla només demostraria que 'Catalunya el que vol és ser espanyola', i Pujol, un nou convers, només li posa un però a la independència: que és 'inviable'. Mentre sigui així, consultes com la de diumenge seran unes meres cortines de fum", conclou.

Publicitat
Publicitat

105 Comentaris

Publicitat
#105 jordi de baga, baga, 09/04/2011 - 12:17

Volem el Periodico impres en un paper mes tou.

http://www.facebook.com/group.php?gid=119759611382976

#104 Ramon, Barcelona, 09/04/2011 - 10:32

Pretendre que consultes són cosa del PSC perquè llavors governava el PSC és com pretendre que la Revolució Francesa va ser cosa de Lluís XVI.

#103 Josep Maria Capdevila, Barcelona, 09/04/2011 - 07:50

A que vienen ahora las criticas a estas inutiles y retrogradas consultas por parte de este sectario y partidista periodico?. Cuando gobernaba el PSC con ERC e IC"V" miraban hacia otro lado.Todo este circo se promovio con el PSC en el poder. Que hipocresia .Los mismos perros pero con distinto collar

#102 Francesc, Barcelona, 09/04/2011 - 00:22

Eudald, ja t'ho faràs amb la teva consciència.... Et faig saber que Barcelona Decideix fa servir i amplia la base de dades que s'engegà a Arenys de Munt i continuà en les altres tongades de referèndums. S'hi recullen els NIE I els DNI de les persones que ja han votat.

#101 Marc, Barcelona, 08/04/2011 - 23:27

Uns 40 observadors internacionals supervisaran les consultes per la independència alguns són:
Stuart Lynch, Dinamarca. Director de teatre, coreògraf i ballarí de reconegut prestigi a nivell Europeu.

Sarah Smeyers. Diputada Parlament Belga.

Daniel Turp, Till Stegmann, Jean-Guy Talamoni,