Publicitat
Comunicació · 16 de Setembre de 2019. 21:54h.

El periodista del Govern

La Generalitat va triar Antoni Bassas per glossar la Diada a Madrid

El periodista del Govern

Antoni Bassas amb Meritxell Budó, durant els actes de la Diada a Madrid (foto: Govern)

El periodista Antoni Bassas va ser l'escollit pel Govern perquè pronunciarà una conferència a Madrid aquest passat dijous en el marc dels actes de celebració de la Diada. Sota el títol 'La nació catalana en els mitjans', Bassas va fer un repàs a portades i articles històrics per defensar que Catalunya és “una nació perfectament emancipable” que “clama pel seu reconeixement polític”.

“La realitat és l'existència de Catalunya com a nació. I no hi ha força pública, ni administració de justícia, ni guerra bruta, ni trasllats d'empreses, ni brunetes mediàtiques capaços d'eliminar aquesta realitat que ve donant senyals de la seva existència en la història contemporània d'Espanya amb claredat i determinació sostingudes”, va assegurar el periodista.

També va posar en dubte la democràcia espanyola per negar-se a negociar la celebració d'un referèndum independentista. “És un contrasentit reclamar per a Espanya la condició de democràcia plena i impedir una sortida democràtica”, va manifestar durant la conferència, alhora que va preguntar-se si “pot quedar un referèndum o una negociació política bilateral fora del pensament en una democràcia plena”.

El periodista, d'altra banda, es va referir als líders polítics i socials del procés que es troben en presó preventiva a l'espera de conèixer la sentència per qualificar-los de “persones totes elles de pau” i que estan acusades de “delictes que no han comès”.

Bassas, finalment, va definir l'1 d'octubre com una defensa de “drets civils que no són nacionals”, sinó que “són universals”. “Per més errors que hagin comès els seus líders polítics, que els han comès, aquests milions de catalans se n'aniran d'aquest món orgullosos de l'1 d'octubre de 2017”, ha reblat en el seu discurs.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#21 Didac, Barcelona, 18/09/2019 - 16:52

Aquest com a predicador de la doctrina dels sediciosos haurà de rendir comptes quan tot aquest desgavell hagi finalitzat. EL mal que ha ajudat a fer a la societat catalana i a l'economia es colossal. La vergonya de veure com cinc mil empreses i les dues uniques institucions financeres tenien de marxar es una humiliació que ell hi ha contribuit.

#20 AnnaMollet, Mollet, 17/09/2019 - 13:13

¿Cuándo dejaran de decir esa gran mentira de que Catalunya es una nación?

Historia real: Catalunya nunca fue un país, nunca fue reino, nunca fue nación, nunca fue república, nunca fue independiente; siempre formó parte o de España o de Territorios mayores que hoy la conforman.

Señor Antoni Bassas, es usted un ignorante o peor un mentiroso

#19 Joan, Bcn, 17/09/2019 - 12:16

Mai hauria d'haver sortit de fer els vestidors dels Barça amb el Puyal. Tota la resta li ha vingut gran.

#18 botifler1914, Sinitaca, 17/09/2019 - 10:24

La realitat és l'existència de Catalunya com a nació
Si eso no es nacionalismo, ¿que es?
De esa afirmación falsa, nacen todos los males.

#17 Agustino, Barcelona, 17/09/2019 - 08:32

Un babeante más, agarrado a lo que el político le quiera dar. Todo eso viene a raíz de haber sido y ya no ser. Indignos totalmente de su profesión.