Publicitat
Comunicació · 2 de Juliol de 2013. 13:19h.

"El poder menteix sempre, però això de Cebrián és de traca"

Enric González, autor de 'Memorias líquidas', descriu com el director general de Prisa va cobrar 13 milions anuals abans de l'ERO a El País

"El poder menteix sempre, però això de Cebrián és de traca"

Enric González signant exemplars. Foto: Guadalupe de la Vallina

Enric González, (Barcelona, 1959), que havia estat corresponsal d'El País a Londres, París, Nova York, Washington, Roma i Jerusalem atribueix al director general de Prisa, Juan Luis Cebrián, els problemes financers pels quals travessa ara el grup, amb un deute superior als 3.500 milions i en el seu llibre "Memorias líquidas", que acaba de publicar Jot Down Books (23 euros).

"D'acord, el poder menteix. Sempre. Però el de Cebrián és de traca. En comparació amb ell, Mariano Rajoy compleix les seves promeses amb la precisió d'un rellotge suís", afirma. "El poder menteix, sempre, però per trobar algú comparable Cebrián cal remuntar-se a Goebbels", insisteix a la pàgina següent.

González, fill del també periodista i Premi Planeta Paco González Ledesma, explica que "en una reunió prèvia a l'ERO, va dir que estava obligat a cobrar 13 milions d'euros anuals, el millor sou d'Espanya per darrere del que percep el màxim executiu d'Inditex, una de les empreses més reeixides del món".

L'autor de "Memorias líquidas" també es queixa que
"no era cap secret que l'empresa esperava l'aprovació de la nova legislació laboral per efectuar els acomiadaments. Anaven a sortir-li més barats perquè pensaven pagar la indemnització mínima permesa per la llei tot i haver guanyat 800 milions d'euros al llarg de dos anys i no haver patit mai un exercici amb pèrdues".

Enric González atribueix la crisi de Prisa que
"l'Opa sobre Sogecable es va fer de la pitjor manera possible i en el pitjor moment". "Quan va acabar l'operació -afegeix-, Prisa tenia un deute superior als 5.000 milions d'euros i estava en fallida tècnica. El valor de les accions va seguir desplomant cap al zero".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat