Publicitat
Comunicació · 22 de Juny de 2012. 14:53h.

El PPC demana el castellà al dual de TV3

Considera que hauria d'"oferir la programació en les llengües cooficials”

El PPC demana el castellà al dual de TV3

Sònia Esplugas, en una imatge d'arxiu

La diputada del Partit Popular Català, Sonia Esplugas, ha demanat al president de TVC, Eugeni Sallent, “un pas endavant per no discriminar el castellà en les emissions duals”. Per a Esplugas “la televisió pública hauria de donar l’opció de poder veure la programació en versió original en castellà, tal com passa amb pel·lícules i sèries amb altres idiomes”.

En la comissió del Control de la Corporació de Mitjans Audiovisuals, la diputada del PPC ha destacat que “TVC és pionera des del 1987 en oferir el servei dual- veure la programació amb el seu idioma d’origen-, un servei molt positiu que millora la qualitat del mitjà”.

Tot i això ha explicat que “quan es tracta de pel·lícules en castellà aquest servei no s’ofereix”. “Des del PPC creiem que aquest fet és discriminatori ja que TV3 hauria de mostrar la pluralitat de Catalunya i oferir la programació en les llengües cooficials”, ha afegit.

Finalment en el torn de rèplica després que la direcció de TVC atribuís no emetre en servei dual quan es tracta de productes originals en llengua castellana a drets d’emissió, Sonia Esplugas ha demanat que “solucioni aquesta mancança ja que incloure el castellà en el servei dual seria positiu i suposaria una inclusió d’espectadors que actualment no veuen la televisió pública catalana”.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#24 Montse, Lleida, 25/06/2012 - 00:45

Pues en castellano Sra. Sonia Esplugas. Los catalanes lo entenderan, seguro! Como servicio público y productividad en su trabajo mejor abordar temas como la infancia desnutrida en nuestro país, o el paro, o las injusticias sociales o?..

#23 Xela, Lleida, 24/06/2012 - 23:00

El anticatalanisme del PP és malaltis!

#22 Pere, Oliva, 24/06/2012 - 17:47

El PP i la seua filia castellana unitarista, dona un mal de cap fastigós. Que miren i escolten Canal 9 i sabràn el que es la pluralitat i la protecció del valencià. Espanyolisme castellanista en versió original i doblada. Eixa politica els dona molts vots entre els emigrants, vinguen d'on vinguen

#21 Antonio, Barcelona, 23/06/2012 - 11:58

O sea que quieren recortarlo todo de TV3 menos eso, ¿no? Estamos en crisis, déjense por un momento de su nacionalismo español cavernario. Hay cosas más importantes que destruir el catalán.

#20 jajajajajaa, Barcelona, 23/06/2012 - 06:55

jajajajajjajaja la actuacio mamporrerril de CIu envers al PP comença a donar els seus fruits........el que passa que es aqui on es parlen dos idiomes a Cuenca crec que ningu parla catala pallus