Publicitat
Comunicació · 11 d'Abril de 2013. 13:37h.

El PPC denuncia "l’arraconament del castellà" a TV3

"Hi ha una part de catalans important que no se sent representada"

El PPC denuncia "l’arraconament del castellà" a TV3

Santi Rodriguez

El diputat del PPC, Santi Rodríguez, ha denunciat "una sèrie de coses que no ens agrada" dels mitjans de comunicació públics. "No ens agrada l’arraconament del castellà, que també és llengua oficial a Catalunya i, en moltes ocasions en els mitjans de comunicació públics s’ha arraconat la llengua castellana", ha manifestat.

Durant una interpel·lació al Govern sobre el model present i futur de la CCMA, el diputat popular també ha apuntat que "no ens agrada que es parli d’un imaginari col·lectiu a Catalunya. A Catalunya hi ha set milions i mig d’imaginaris, i, per tant, no necessàriament s’ha de renunciar a tot per anar a un únic imaginari col·lectiu".

"O no ens agrada, per exemple, doncs els vídeos en què es disparen persones, ja siguin periodistes o ja siguin institucions de l’Estat, ha lamentat. "Hem de dir -ha afegit- que tampoc no ens agraden aquelles tertúlies en què tertulians posats i pagats pel CNI estan contínuament lluitant contra la independència de Catalunya. Oi que m’entenen? Que segurament és al revés".

Rodríguez ha reclamant que els mitjans de comunicació públics "siguin de tots, no que nosaltres siguem els mitjans, sinó que els mitjans siguin de tots" i ha assenyalat que "hi ha una part de catalans important que no se sent representada en els mitjans de comunicació públics de Catalunya".

Finalment, ha dit que "això crec que no és just, perquè al final són tots els ciutadans de Catalunya els que contribuïm al sosteniment d’aquests mitjans públics de Catalunya". "'Tots volem ser també a TV3', i en aquests moments no hi som ni ens hi veiem representats", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#18 valeri torres, bna, 13/04/2013 - 11:37

Els que diuen no sentir-se represemntats per TV3 son quatre inadaptats; com voste sr. Rodriguez. TV3 endavant. Independencia ja.

#17 Joanjo, bcn, 12/04/2013 - 12:14

Els catalans que se senten españols tenen la tv española i la resta de privades que són 100% castellano

#16 Protágoras, BCN, 12/04/2013 - 08:59

TV3 pude tener el catalán como lengua preferente pero no exclusiva, ni excluyente. La TV pública debe respeto al 50% de ciudadanos catalanes que somos castellanohablantes, porque de lo contrario no será la TV pública de los catalalanes, sino la TV de los supremacistas catalanes.

#15 lector_333, barcelona, 11/04/2013 - 23:55

"Hi ha una part de catalans important que no se sent representada" ... be, doncs que mirin T5, que possiblement ja ho fan i es més adequada pel seu nivell cultural. Aquest paio no es el que no va entendre el que va dir el de la CUP?

#14 David, Barcelona, 11/04/2013 - 23:08

Y espero que así sea. Se creó una cadena televisiva para tener televisión en catalán. Todas son en castellano y la que se hizo para fomentar la lengua catalana resulta que tendrá que emitir en castellano. Vaya tela...