Publicitat
Comunicació · 15 de Desembre de 2010. 12:52h.

"El PPC té líders impopulars amb idees impopulars"

El Consolat dels EUA a Barcelona veu "actitud separatista" al PSC, segons Wikileaks

"El PPC té líders impopulars amb idees impopulars"

Els líders del PP català, amb Rajoy, en una imatge d'arxiu

El Consolat dels EUA a Barcelona no veu risc de separació entre Catalunya i Espanya, segons es desprèn dels documents de Wikileaks recollits per El País. Malgrat això, el que va ser cònsol dels EUA a Barcelona Todd Robinson assegurava el 2008 que "el PP català està afectat pels mateixos problemes que afronta el PP en l'àmbit nacional: té líders impopulars que defensen idees impopulars".

En aquest sentit, es defineix a Catalunya com "una regió dominada per fervents nacionalistes". "Molts catalans creuen que el PP treballa contra els interessos de Catalunya", s'indica.

D'altra banda, també es denuncia "una actitud separatista" del PSC a partir de la frase 't'estimem, José Luis però estimem més a Catalunya' que José Montilla va pronunciar davant el president Zapatero al congrés dels socialistes.

El consolat alerta de la "radicalització" del PSC pel que fa a demandes "nacionalistes" es refereix i l'atribueix al fet que els socialistes catalans tradicionalment hagin mantingut una "estreta relació" amb la cúpula eclesiàstica catalana.

D'altra banda, s'afirma que "el nacionalisme està profundament arrelat, però menys d'un terç dels catalans donen suport a la independència. A Barcelona el suport a la independència és fins i tot menor".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Faust, CAT, 15/12/2010 - 13:14

O sigui que el PSC s'ha fet independentista per influència de l'esglèsia catalana. Mare de Deu Senyor!!, aquests informants ens han de protegir dels terroristes?!?