Publicitat
Comunicació · 23 de Desembre de 2009. 16:23h.

El president de la Corpo, a la corda fluixa

Albert Sáez s'ha guanyat la desconfiança dels partits que el van votar amb la seva actitud

El president de la CCMA, Albert Sáez, un dels alts càrrecs més ben pagats amb 128.000 euros a l'any, s'ha guanyat a la crítica de la majoria de partits que el van nomenar per al càrrec, segons ha sabut e-notícies de fonts parlamentàries. En el canvi d'opinió dels partits -sobretot de CiU i PSC, però també del PPC i Ciutadans- hi ha el paper que ha exercit des del seu nomenament i sobretot les seves darreres intervencions a la comissió de control parlamentari.

En l'última el passat 11 de desembre, per exemple, va protagonitzar picabaralles tant amb l'oposició -Joana Ortega, de CiU- com amb el govern -Dolors Camats, d'ICV- i va generar malestar en els diputats pel seu 'passotisme' durant la sessió com ja va informar aquest diari. I en la del 10 d'octubre va arribar a admetre que "potser" els partits es van "equivocar" en nomenar-lo. N'hi ha que comencen a donar-li la raó.

El descontentament és tan visible -només el defensa tímidament Esquerra, que el va proposar pel càrrec- que n'hi ha que podria saltar del càrrec el febrer del 2011, quan s'ha de renovar la meitat del consell de govern de la CCMA. Cal recordar, a més, que la renovació es produïrà poc després de les eleccions al Parlament previstes el novembre de l'any vinent, que poden provocar un canvi de majories.

L'article 10 estableix, en efecte, que "el mandat del president o presidenta del Consell de Govern té una durada de sis anys", però també que "el president o presidenta del Consell de Govern pot ésser separat del càrrec pel Ple del Parlament, per una majoria de dos terços i a iniciativa del Consell de Govern acordada per dos terços dels seus membres, amb la consideració prèvia de la comissió de control parlamentari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals".

Les fonts consultades també recorden que l'article 9 estableix que "cada tres anys s’ha de renovar la meitat dels membres del Consell de Govern" i que "el president és un membre del consell de govern".

Sáez va arribar al càrrec -anteriorment havia estat Secretari de Comunicació del Govern- com a número ú de la Corpo, però en realitat la tasca de president -limitada per la direcció general (Rosa Cullell) i la direcció de TV3 (Mònica Terribas)- té competències només honorífiques, això sí esplèndidament retribuïdes: representar a la CCMA en actes oficials, representar al consell de govern, respondre a les preguntes de la comissió de control, demanar informes al Consell Assessor de Continguts -un altre òrgan de nova creació-, convocar les sessions del consell de govern, presidir-les i moderar-les.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Daniel, Barcelona, 23/12/2009 - 17:06

Tant el Sáez com el Voltas són uns maleducats de l'alçada d'un campanar. És incomprensible que se'ls només per a cap càrrec de responsabilitat.