Publicitat
Comunicació · 23 de Gener de 2009. 12:43h.

El president del CAC es va empassar un cas de censura

Quan era director de Radio Nacional de España a Catalunya, segons el periodista Miquel Giménez

El president del CAC es va empassar un cas de censura

Ramon Font, amb Rafael Nadal, en una imatge d'arxiu

El periodista Miquel Giménez explica en un article a El Debat que Ramon Font -proposat pel govern per a presidir el CAC-, va tolerar un cas de censura, quan Giménez era redactor en cap de La Bisagra a Radio Nacional de España, programa dirigit per Xavier Sardà. "El programa era d’un políticament correcte que feia caure de cul", recorda Giménez.

En aquest sentit, Giménez acusa al periodista Diego Carcedo d'exercir la censura i a Ramon Font, director de RNE a Catalunya, de tolerar-la. El periodista revela que en un dinar, "que fou etern per les bestieses que digué aquell barbut, imbuït d’una pedanteria i d’una ignorància radiofònica il·limitada -arribà a suggerir-nos que perquè no parlàvem de futbol en lloc de fer-ho de política- en Ramon Font no badà boca. Restà com aquell convidat de pedra del teatre clàssic".

"Hauria pogut defensar un producte fet aquí i que s’emetia per a tot l’Estat; hauria pogut mirar de raonar amb en Carcedo perquè eren amics íntims; hauria pogut defensar el dret a la llibertat d’expressió; mirin, fins i tot es podria haver arrenglerat amb l’embarbussat Carcedo i cardar-nos una bronca del quinze. Res. Ell, callat com un mort i mirant-se les ungles de les mans", lamenta.

Miquel Giménez recorda com "aquest episodi, que va acabar amb la sortida d’en Sardà de RNE i el desballestament d’un dels millors programes que mai ha tingut aquella emissora -fins i tot algú va llençar a la brossa els milers de guions que escrivírem amb sang, suor i llàgrimes en una venjança tardana, estúpida i miserable- no tindria cap importància sinó fos perquè ara en Font serà el president del CAC". "Ha tingut càrrecs, ha desenvolupat moltes feines. El que puc dir, però, és que quan des de Madrid ens censuraven fracassà estrepitosament. No va estar-hi a l’alçada. I ell ho sap", afegeix.

"Tot això em fa pensar què farà en Ramon Font quan sigui president del CAC si rep pressions dels polítics, que en rebrà de ben segur. Aquest és el perfil independent que cal en el CAC? Ser poruc és ara un mèrit? Quan s’hagin de tornar a repartir freqüències tornarem a passar la vergonya aliena per la que ens ha fet passar en Pipo Carbonell, que ha hagut de sortir per la porta del darrera després de l’escàndol que ha muntat i que ha deixat a un munt de gent endeutada fins a les celles per a poder pagar els costosos estudis que demanava el CAC si et volies presentar?", es pregunta Giménez.

"Seguirà en Font les petjades d’en Carbonell, que rebutjà un projecte com el d’una cadena de ràdio que pretenia emetre tan sols música en català, de grups catalans coneguts i novells?", afegeix, per tot seguit apuntar que "la resposta no cal rumiar-la gaire. Si han triat Font és perquè continuï callat i, això sí, fent sempre el paper d’estrassa de no parlar quan cal i de no saber dir prou quan convé".

Llegir article

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 jordi, de ben a prop, 29/01/2009 - 20:44

i que expliqui la censura al linia 900 o aquell intent de censura un reportatge del prestige a l'escarabajo verde quan era director de sant cugat o quan convidava als seus amics a visitar la tele i els feia sortir al programa catalunya avui,

#8 Aristarc, Barcelona, 28/01/2009 - 11:05

Tot això per a no parlar de la fama que en Font va deixar a Lisboa on era corresponsal de RTVE. Encara avui dia se'l recorda com un periodista que ni arribava a sectari de tant servil com era davant les instruccions del "poder".

#7 1o.ooo, sils, 25/01/2009 - 12:13

demanant excuses. Catalunya no ha de demanar excuses per ser Catalunya. No ha de demanar excuses per tenir una identitat pròpia i per parlar en català. S?ha acabat demanar excuses.

#6 Joan, BCN, 24/01/2009 - 19:14

Aquest Ramon Font també va dirigir, d'una manera molt personal i molt POLÏTICA (PSOE), els informatius d'Antena 3 del cap de setmana.

#5 Joanet, Qualsevol, 23/01/2009 - 22:35

En Miquel Giménez el va patir a RNE. Que els hi preguntin als de TVE-Catalunya lo "contents i satisfets" que n'estàvem d'aquest xicot de Cervera de nom Ramon Font