Comunicació · 2 d'Octubre de 2013. 12:41h.

El president del CAC imposa el seu vot de qualitat

L'organisme, dividit per la meitat en el reportatge de l'Info K

El president del CAC imposa el seu vot de qualitat

Roger Loppacher

El reportatge de l'Info K, informatiu infantil de TV3, en què s'entrevistaven nens independentistes durant la cadena humana del passat 11 de setembre ha estat aprovat pel CAC, tot i que la qüestió ha dividit l'organisme i s'ha decidit finalment pel vot de qualitat del seu president, Roger Loppacher, atès que tres dels sis consellers s'hi han posicionat en contra.

El programa, d'aquesta manera, ha comptat amb els vots contraris de les conselleres socialistes Elisenda Malaret i Carme Figueras, així com del també conseller popular Daniel Sirera. En aquest sentit, Malaret i Figueras consideren que el reportatge mostra "la identificació de TVC amb l'estelada i amb el propòsit d'independència".

És per això que demanen a TV3 "extremar la cura en l'informatiu Info K" i "preservar els principis d'objectivitat, rigor, equilibri i neutralitat que regeixen la informació", a més de reclamar "una exigència de honestedat informativa particularment necessària quan es tracten informacions relatives a una qüestió objecte de gran debat social".

Per la seva banda, Daniel Sirera considera que l'informatiu "trasllada al jove teleespectador la imatge d'un conflicte o enfrontament en termes clarament militars". "En l'informatiu analitzat es pren partit per l’opció de la independència", assegura, a més de reivindicar un major "pluralisme" a la televisió pública catalana.

Imatge de l'informatiu

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#25 Joan Prat, Cardedeu, 03/10/2013 - 12:37

Penseu que els consellers cobren 100.00 euros per pendre aquet tipus de decisions, o sigui que és normal que tornin el favor als seus partits... A més, si mirem els seus CV, veurem que el que saben de mitjans ho deuen haver aprés a l'escola de la vida...

#24 GUINEU, barna , 03/10/2013 - 09:22

una manera como otra de mantener el sueldo.No pretenderéis que vote contra un medio oficial como es TV3. ( Te Ven Tres).

#23 Maria, Barcelona, 02/10/2013 - 20:58

El CAC esta desautorizado para tomar decisiones ya que no ha hecho nada con el tema de ROCK FM- Cope en Barcelona. Sres. del CAC, que pasa con el 89.8 de la fm?. Respondan ó a partir de ahora estan no podrán pronunciarse más !!

#22 Eduardo González Palomar, Manlleu, 02/10/2013 - 16:46

La mitad y uno del CAC se ponen de parte de TV3 ante casos descaradamente encaminados a adoctrinar a niños: apaga y vámonos.

#22.1 Pere Prats, Sants, 02/10/2013 - 17:17

Hauries d'apagar totes les teles del mon, qui us ha fet creure que existeix la informació imparcial? Santa inocència....

#22.2 pedrorepublik, barcelona, 02/10/2013 - 20:03

Perdona Pere Prats, yo pensaba que la única, plural, democrática y social, humanista, equitativa, imparcial, especial, diferencial, tendría que ser la televisión Catalanista, sobre todo por vuestras tesis del NOU ESTAT!¿ Donde está si no la panacea y la cumbre de la libertad democrática CATALUNYA?

#21 Gonzalo Alvaro, Barcelona, 02/10/2013 - 16:31

Si consiguiérais el cierre del CAC, el siguiente objetivo sería la Corpo, luego la Generalitat y finalmente la lengua y la cultura propias de Catalunya.
Si lo que se trata es de ahorrar dinero, convirtamos primero la delegación del gobierno en la embajada de España.
Luego, hablemos del CAC