Publicitat
Comunicació · 11 de Novembre de 2008. 22:50h.

El president del CAC pertany a una fundació de l'Arquebisbat

Ràdio Estel, que va ser dirigida per Santiago Ramentol, ha rebut set llicències

El president del CAC pertany a una fundació de l'Arquebisbat

Josep Maria Carbonell

El president del CAC, Josep María Carbonell, és membre del Patronat de la Fundació Joan Maragall, Cristianisme i Cultura. Es tracta d'una fundació diocesana presidida per Antoni Matabosch, delegat d'Economia de l'Arquebisbat de Barcelona i un dels homes de confiança de l'arquebisbe, Lluís Martínez Sistach.

El CAC ha estat al centre de la polèmica en els darrers dies per l'adjudicació de 83 concessions de ràdio en freqüència modulada, entre elles set a Ràdio Estel, emissora lligada a l'Arquebisbat, malgrat la seva baixa audiència. Es dóna també la circumstància que Santiago Ramentol, un altre dels membres del CAC, va ser director de l'esmentada emissora de la diòcesi.

Els objectiu de la Fundació Joan Maragall són "ajudar a superar la mera juxtaposició entre el cristianisme i la cultura, treballant per una inculturació actual de la fe cristiana. Promoure espais de debat entre pensament cristià i cultura laica, aprofundir, de manera alhora receptiva i crítica, el coneixement del passat i del present de la nostra cultura. Col·laborar amb altres entitats culturals de Catalunya, siguin cristianes o laiques i establir relació amb entitats estrangeres de característiques anàlogues".

La Fundació, tanmateix, està regida per un Patronat que elabora el pensament de la Fundació i que actualment està compost per Antoni Matabosch Soler (President), Pere Lluís Font (Vice-President), David Jou Mirabent (Secretari), Josep M. Rovira Belloso (patró emèrit), Josep Mª Via Taltavull (patró emèrit), Josep M. Carbonell Abelló, Jaume Dantí Riu, Jaume Fontbona Missé, M. Pilar Núñez-Cubero, Joan Rigol Roig, Ramon Pla i Arxé, Armand Puig i Tàrrech i Francesc Torralba Roselló.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Príncep de Lampedusa, Sabadell, 12/11/2008 - 11:20

Ostres, la Generalitat és un govern teològic com el règim dels aiatollahs de l'Iran. Tenim un conseller de medi ambient ultracatòlic i devot de la Mare de Déu de Montserrat i un CAC ocupat per seminaristes. Tripartit=Carques Conservadors i Burgesets.

#6 Ernesto, Cuba, 12/11/2008 - 09:31

Roger, no te hagas mala sangre. En este medio el rigor en la noticia no es lo mas importante.
Podríamos decir que e-N es parecido al The Sun pero en catalan.
Solo tienes que ver la mayoría de comentarios para ver la talla intelectual de los lectores.

#5 Walzer, BCN, 12/11/2008 - 09:30

No passa res. "Hoy por mi, mñana por ti" "Es de biennacidos ser agradecidos". L' amiguisme al poder. Però a l' oasi català tot es perdona, tothom és molt comprensiu. Tots tenen cadàvers amagats (I fora de l' oasi encara més)

#4 joan, bcn, 12/11/2008 - 09:13

han denegat i tret lliçències a altre gent , fins i tot a la SER , i no estàn foten la llauna com aquest dropols franquistes de la COPE. quina gent més curta , fatxa i ploranera. foten pesta a sotana.

#3 Agapito, Villanueva del pardillo, 12/11/2008 - 00:23

Caram com pica una decisió de tancar emisores terroristes!. Fa pensar amb quin es de veritat l´ objectiu final d´aquesta red neoliberal -opusdei. Será enfonsar als catalans?