Publicitat
Comunicació · 14 de Desembre de 2018. 10:49h.

El procés tapa els problemes de TV3

Politització dels continguts, plantilla envellida, excessiva producció i contracte programa pendent des del 2009

El procés tapa els problemes de TV3

Quan Artur Mas va guanyar les eleccions el 2010 no es va atrevir a fer canvis a TV3 perquè la directora era Mònica Terribas i la van mantenir al càrrec. Terribas i el llavors president de la CCMA, Enric Marín, van pactar amb la plantilla una rebaixa dels sous del 5% a canvi de no tocar la plantilla.

La decisió, tanmateix, va ser tombada per l’Audiència Nacional i ha augmentat el dèficit de la cadena pública, que ja té un pressupost anual de 280 miliones d’euros amb una plantilla de 2.000 persones.

Mas va canviar l’equip directiu l’abril del 2012 -amb Brauli Duart com a president- però els nous responsables tampoc va poder fer reestructurarció perquè el llavors president va avançar les eleccions a novembre d’aquell any. En perdre dotze diputats va quedar en mans d’Esquerra i TV3 era intocable

El procés ha tapat, doncs, els problemes de la cadena que comença a patir seriosos problemes crònics com la manca d’un contracte programa -pendent des del 2009-, l’envelliment de la plantilla o l’excés de producció externa.

El programa FAQS, que és un format senzill de debat, és coproduït amb la productora d’Andreu Buenafuente i la factoria del Terrat, de Toni Soler, també té diferents programes en antena.

El manifest apovat per l’assemblea de treballadors de TV3 celebrada el passat dia 12 -després JxCat, ERC, PSC i Ciutadans es repartissin el consell de govern de la Corpo- demana precisament una “aposta decidida per la producció interna que ha de ser el pal de paller del futur de la CCMA”.

Els empleats reclamen igualment “inversions i adaptació tecnològica” perquè “la insuficiència pressupostària dels últims anys ha paralitzat les inversions i estem fent tard per a l’HD, mentre que la ràdio combina la imprescindible implantació IP amb tecnologia analògica obsoleta”.

També l’”impuls de la producció de continguts per atendre les noves formes de consum audiovisual a les xarxes” i una “autonomia de funcionament davant de l’Administració”.

A banda, la plantilla s’ha anat envellint i es necessària una “renovació generacional amb un pla de jubilacions parcials voluntàries i contractes de relleu de gent nova”.

Finalment, demanen “una política de contractació que no afavoreixi la precarietat laboral i que atengui els pics de producció i les necessitats estructurals.

Però, sens deubte, el problema més greu és la politizació amb Pilar Rahola, per exemple, fent intervencions diàries de dilluns a dijous al Tot és mou i dissabte al citat programa FAQS. En algun cas han estat monòlegs de gairebé deu minuts a favor de Torra o Pugidemont sense ni tan sols haver estat interrompuda per la presentadora.

Ara, quatre grups parlamentaris -els esmentats JuntsxCat, ERC, Ciutadans i PSC- han pactat els sis llocs a l’òrgan de govern. Fins i tot s’hi ha prestat Ciutadans -el seu candidat és EladioJareño, considerat fins ara proper al PP- malgrat les crítiques en directa d’Albert Rivera a la politizació de TV3.

Els dos partits del Govern tindran quatre representants -majoria absoluta- i la presidència. L’acord també implica que JxCat i ERC es reparteixin "en cremallera" les direccions de TV3 i de Catalunya Ràdio i d'Informatius.

La presidència de la CCMA per a ERC, la direcció de TV3 per a JxCat i els serveis informatius de TV3 i de Catalunya Ràdio un per a cadascú. La Generalitat acaba de premiar el 324 pel seu servei a través dels Premis Nacionals de Comunicació. La major part del jurat són càrrecs oficials.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#7 Rogeli, Tornabous, 18/12/2018 - 22:52

TV3%.... Despilfarro, gamberrismo y golpismo cada día.

#6 David prieto del Prat yobregat, Er pras yobregats, 14/12/2018 - 15:58

Q taberniufo d merda, ja ja, esteu neguitosos eeh Us dol perdre 72-63 70-57 nois no hi ha manera. Ja ja ja ja, No Us pas amoineu porten empreses a arago i fatxlencia afenyeu-vos-hi allí sols xerren e panio

#6.1 Capit@n España, Purgandus populus!!, 15/12/2018 - 01:32

Treu-te els fems de la boca i parlaras millor..hehehehehehe

#5 Capit@n España, The broquil is over, 14/12/2018 - 14:03

Cierrenla directamente. Es astronómicamente cara, carca , sectaria, con plantilla sobredimensionada, etc . El dinero se podría dedicar a quitar barracones en la escuela pública, aumentar camas de hospital, atender a personas dependientes, construir viviendas sociales, becas comedor etc

#4 Vikander , Cornellá, 14/12/2018 - 13:59

No hay problema, se duplica la inversión y listo. O se triplica, sin reparos.
155 ya. Es necesario.

#4.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 14/12/2018 - 14:14

Quitemos presupuesto de los innecesarios hospitales e inyectemos más dinero a TV3%. Será por dinero....

#3 Telamarinera , Vng, 14/12/2018 - 13:20

00
No veo tv3. Pero me gustaría tener acceso a ratios comparados con otras tv.
De costo por minuto emitido. Desglose por conceptos: rrhh, alquileres0, subcontratavionws..
Acompañar a lo visible/opinión con la tozudez de los números., comparados.

#3.1 Veciana, Barcelona, 14/12/2018 - 15:48

Nunca olvidaré el programa que se fue a hacer Mikimoto de la Calzada a la Polinesia para denunciar la opresión francesa...podía haber ido a Perpignan a hacer lo mismo,pero en fin...