Comunicació · 19 de Juliol de 2017. 08:57h.

El programa "Las cloacas de Interior" revifa el sobiranisme

TV3 engresca l’independentisme amb “un relat de la guerra bruta” de l’Estat

El programa "Las cloacas de Interior" revifa el sobiranisme

L’emissió del documental “Las cloacas de Interior”, ahir a la nit a TV3, ha donat oxigen al sobiranisme, que s’ha llançat a les xarxes socials per promocionar-lo. Fins i tot Puigdemont i d’altres membres del PDECAT van demanar que es visionés durant un acte del partit al barri de les Corts.

“Las cloacas de Interior” és el resultat de nou mesos de feina d’investigació i anàlisi,” que acaben destapant per primera vegada un entorn d'il·legalitats i de corrupció en el si del Ministeri de l'Interior”. Es tracta també del primer programa emès per TV3 en castellà en horari de ‘prime time’.
 
El treball, dirigit per Jaume Roures i amb guió de Jaume Grau, inclou el testimoni de quatre policies que parlen, per primer cop, davant d’una càmera: Marcelino Martín Blas, excap d’Asuntos Internos de la Policia; Jaime Barrado, comissari de policia; Jose Oreja, sergent de la Guàrdia Civil, i un alt funcionari del Ministeri de l’Interior que ha preferit conservar l’anonimat.
 
“A partir d’aquestes declaracions inèdites, que serveixen per comprendre l’abast de l’entramat d’il·legalitats, ‘Las cloacas de Interior’ té la voluntat d’aixecar la mirada per damunt de casos concrets, per trobar un fil conductor global i crear, així, un relat de la guerra bruta d’Interior”, segons explica TV3 en un comunicat.
 
El documental comença amb les gravacions que el diari “Público” va donar a conèixer el juny del 2016 entre l’exministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, i l’excap de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alonso. “El contingut de les gravacions és el complot per atacar els adversaris polítics del Govern espanyol, un fet gravíssim en qualsevol democràcia”, indica d’inici una veu en off.

El hastahg #CloacasDeInterior va fer fortuna a la xarxa, on milers de sobiranistes van expressar la seva indignació. Paral·lelament, molts unionistes van demanar també l’emissió d’un documental on es denunciés “las cloacas de la Generalitat”.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#26 !!*!!, Bcn, 19/07/2017 - 22:07

De totes les critiques que llegeixo, les més contundents diuen: i les clavagueres de la Generalitat, què ?
Ai, caram, on ha passat el Pepe, està de vacances ?
M'agradaria saber de tots els qui comenten, quants l'han vist ? Amb una mà em sobren dits.

#25 Tom, Barcelona, 19/07/2017 - 18:46

También podría titularse: Como crear más odio al vecino? Ay...indepes os imagináis si mañana sacamos un documental sobre: Nacionalismo o las alcantarillas de Catalunya...que también daría de sí...os gustaría verdad

#24 Carlos, Barcelona, España, 19/07/2017 - 18:45

TV3 hunde, un poco más, a Cataluña en la miseria moral. El programa de ayer es... simplemente indignante. En España, aunque le duela a la CATverna, se persigue la corrupción. Ayer cayó Ángel María Villar. El PP parece un queso suizo de tantos agujeros que tiene por la corrupción porque el Estado de Derecho funciona. ¿Quiénes se creen los indep

#23 Ciudadano X, Barçalunya, 19/07/2017 - 17:23

Las cloacas de la Generalitat tendría tantas temporadas como Juego de Tronos. Recomiendo encarecidamente su producción y si se vendiera a HBO o Netflix lo petaría mundialmente. Tramas políticas, medios de comunicación, profesores, artistas, jueces, mossos, humoristas... buff

#22 Iñigo, Castello, 19/07/2017 - 16:08

La propaganda del independentismo es muy fuerte. El valor periodístico de este programa es nulo. Sólo sirve para enardecer a las masas independentistas. Así no conseguirán nada. Como tampoco con los carteles de Franco. Pero hay que contestar.