Comunicació · 21 de Desembre de 2009. 08:40h.

El PSC acusa TV3 de fer de "bola de neu" amb el 13-D

Joan Ferran creu que la televisió mai no arribarà a "més enllà del 25% de la població"

El PSC acusa TV3 de fer de "bola de neu" amb el 13-D

Joan Ferran, crític amb TV3

El diputat del PSC, Joan Ferran, ha manifestat en un article d'opinió a El País que "aquestes últimes setmanes s'ha parlat fins a la sacietat de les consultes soberanistas i dels seus resultats. "Tanta anàlisi exhaustiva ha relegat a un discret segon pla un aspecte que ha desentelat un paper rellevant en el procés participatiu de les consultes. A saber: el rol de la ràdio i televisió públiques catalanes", considera.

Joan Ferran creu que es va donar "una informació sobredimensionada de la consulta d'Arenys de Munt i la jornada del 13 de desembre", i recorda que "la directora de TV-3 va justificar aquesta circumstància basant-se en la lògica d'allò que es considera noticiable i en l'obligació de la televisió pública de divulgar-ho. Res a objectar sobre això".

"Però d'allà a la desproporció hi ha un abisme no atribuïble a una decisió malintencionada dels professionals però sí a una inèrcia procedimental que una televisió, finançada públicament, hauria d'haver corregit d'un temps ençà", apunta.

A criteri del dipiutado socialista "urgeix reclamar a TV-3 que -sense obviar ningú- enriqueixi el seu univers simbòlic i referencial amb altres realitats, lèxic i conceptes presents al país".

"Els mitjans de comunicació públics catalans tenen davant de si un gran repte. Poden optar, per exemple, pel fàcil i seguir entretenint i informant una franja de ciutadans que mai no anirà més enllà del 25% de la població. O bé, plantejar-se un objectiu nacional -que no nacionalista- consistent a engrandir l'univers simbòlic de l'ens agregant i mostrant la diversitat de les opcions presents al país", proposa.

"El sobredimensionament de les notícies referides a les consultes independentistes ha actuat com a bola de neu sobre un sector de la ciutadania predisposat a deixar-se emocionar sobre això; és cert, però aquest sector, ni percentualment ni quantitativament, no representa ni es correspon amb la majoria de la població catalana. La sobredimensión evidencia, en canvi, un mim preferencial cap a determinades opcions ideològiques properes a una cosmovisió nacionalista", considera.

"L'última llei de la Corporació Catalana de Mitjans| Audiovisuals va canviar el sistema de govern dels mitjans públics; ara convindria, per ser fidels al seu esperit, vèncer els tics endogámicos que hi ha en la institució i obrir les finestres a la Catalunya real que s'expressa de forma polièdrica. Aquest és el repte de Mónica Terribas en TV-3 i de Ramón Mateu Catalunya Ràdio", conclou.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 pepito, barcelona, 21/12/2009 - 22:39

tve da pena y los informativos todavia más.solo veo el futbol de vez en cuando.Deberia llamarse La Costra ennvez de la Nostra

#13 ricard, Barcelona, 21/12/2009 - 15:19

El més divertit és que tots els catalans amb els seus impostos estem finançant les campanyes publicitàries dels independentistes mitjançant TV3.Quina barra TV3 ha ser de tots els catalans.No una eina de propaganda d'una minoria per a guanyar adeptes.

#12 ricard, Barcelona, 21/12/2009 - 15:15

S\'ufanene de tenir un 14% d\'audiència,estan més que encantats d\'arribar al 21% d\'independenstites.Aquest és el sostre de TV3.Però clar i la resta que hem de mirar.Tenin en compte que és una TV pública pagada per tots.Pels no indepes també

#11 PSOE = GAL, Lleida, 21/12/2009 - 14:49

Juan fernando aprofita ara per fer la teva propaganda anticatalana i espanyolista perquè aviat estaràs a l'atur..I quan tinguem un estat propi ja et pots exiliar al teu país o acabaràs a una cel.la 1x1 com a complice de genocidi i alta traïció al pais

#10 Marc, Barcelona, 21/12/2009 - 12:20

Només recordar-li al senyor Ferran que el Telenotícies Migdia i Vespre del cap de setmana de les consultes va doblar la seva audiència habitual. Em vol dir el per què?