Publicitat
Comunicació · 14 d'Abril de 2021. 11:29h.

El PSC canvia el xip sobre TV3

Després d'haver salvat la cadena del 155

El PSC canvia el xip sobre TV3

El PSC sembla que ha canviat el xip amb TV3 després que el president del grup parlamentari del socialistes, Salvador Illa, denunciés dilluns en una entrevista a El Periódico que "TV3 ha tingut un paper molt lamentable en les últimes etapes de Catalunya" i demanés un "gir copernicà" de la cadena pública.

Malgrat que els socialistes va pactar amb el PP deixar TV3 al marge de l'aplicació del 155 l'any 2017 després de la declaració d'independència al Parlament, Illa diu que el paper de TV3 ha estat "molt allunyat del que ha de ser un servei públic de qualitat".

A les declaracions del líder socialista es va sumar ahir la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, que va demanar el cessament del cap d’informatius de TV3, David Bassa, a més de demanar “refundar” la televisió pública. Romero també va assegurar que els informatius de TV3 són “sectaris”.

“No hi ha pluralisme ni de gènere, ni esportiu, ni social, ni territorial ni informatiu”, va lamentar. Malgrat expressar el “màxim respecte pels professionals de la comunicació”, la dirigent socialista va considerar que TV3 “no compleix amb la seva missió" de televisió pública.

La portaveu socialista va avançar que presentaran aquesta "proposta de refundació" de TV3 "en les pròximes setmanes", perquè TV3 es dirigeix "només a una part de país", fet que provoca que "gran part no se sent representada ni còmoda”.

L'empresari Marc Murtra, considerat pròxim al PSC; recorda en un article a La Vanguardia que "la seu de TV3 està engalanada de símbols independentistes sense cap rubor". "És una tele modernament autàrquica que busca complaure una realitat sociopolítica", sentencia.

Murtra exposa que "si invitéssim a un amic auditor i li demanéssim que analitzés els números de TV3, aquest ens diria que la plantilla està absurdament inflada, a la soviètica, que els salaris estan molt per sobre dels de mercat i que els informatius funcionen però que la resta de la graella pateix molt ".

L'empresari considera que s'ha de "canviar el model de governança i comunicació de TV3, perquè sigui més plural, compleixi la seva comesa original i sigui la televisió de tots i no un instrument per compensar els supòsits defectes d'altres mitjans". "A més, TV3 ha de ser reformada empresarialment, com qualsevol entitat pública que té uns costos incorrectes, encara que fer-ho sigui dolorós i impopular", conclou.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Marcial, Santa Coloma, 14/04/2021 - 16:04

Será la fox3 cuando consigamos que la pongan de pago . Actualmente no es menos que un Aló presidente para nostálgicos de la gran cataluña.

#3 salva, barcelona, 14/04/2021 - 13:29

Lo que hay que hacer es cerrarla, todas las televisiones publicas, cuestan un dineral y solo sirven para ser instrumentos al servicio del gobierno de turno, para su propaganda y para colocar a un monton de enchufados y llenar los bolsillos a las redes clientelares, son un foco de corrupcion y saqueo de las arcas publicas.

#2 Jos, VNG (155, please...), 14/04/2021 - 12:51

Tant de bó fos la FOX. És privada.

#1 Met , Palamós, 14/04/2021 - 12:33

Llàstima que han tardat tant adonar-se amb compte ,però millor tard que mai