Publicitat
Comunicació · 7 de Maig de 2021. 17:08h.

El PSC presidirà la comissió de la Corpo

El socialista David Pérez serà el president en substitució de David Mejía

El PSC presidirà la comissió de la Corpo

El Parlament ha constituït les cinc primeres comissions d’aquesta legislatura: la de l’Estatut dels Diputats, la de Peticions, la del Síndic de Greuges, la de la Sindicatura de Comptes i la de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Aquesta darrera serà presidida pel diputat del PSC, David Pérez, que substitueix el diputat de Ciutadans, David Mejía. Laura Borràs ha presidit l’inici de cada sessió constitutiva, i ha desitjat a totes cinc comissions “molt bona feina” en la legislatura que comença.

Cada comissió ha ratificat el respectiu president o presidenta, a proposta del grup parlamentari a qui corresponia, i ha elegit la resta de membres de la mesa. Totes han ratificat per majoria els corresponents candidats a presidents amb votacions a mà alçada, llevat de la de Peticions, que ha aprovat tots els càrrecs per assentiment.

La Mesa del Parlament, d’acord amb la Junta de Portaveus, va acordar el 20 d’abril a quins grups corresponien les presidències d’aquestes comissions. Aquesta distribució és provisional, a l’espera que es constitueixi el conjunt de les comissions de la legislatura i es faci aleshores la definitiva per a totes.

Les comissions estan formades per 17 diputats (4 del PSC-Units, 4 d’ERC, 4 de JxCat, 1 de Vox, 1 de la CUP, 1 d’ECP, 1 de Cs i 1 del PPC), tret de la de l’Estatut dels Diputats, que el Reglament estableix que ha d’estar integrada per un membre de cada grup.

La comissió de l’Estatut dels Diputats estarà presidida per Eusebi Camdepadrós (JxCat), la Comissió de Peticions estarà encapçalada per Mònica Palacín (ERC), la Comissió del Síndic de Greuges tindrà com a presidenta Najat Driouech (ERC) i la Comissió de la Sindicatura de Comptes a Jordi Riba (PSC).

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat