Publicitat
Comunicació · 19 de Març de 2012. 17:05h.

El PSC proposa per a la Corpo el sotsdirector d'informatius de TVE

CiU també proposa el periodista Josep Puigbó

El PSC proposa per a la Corpo el sotsdirector d'informatius de TVE

Pep Vilar, amb Lourdes Muñoz, del PSC, en una imatge d'arxiu (Foto: Fickr Lourdes Muñoz)

El PSC ha proposat per al consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) el sotsdirector d'informatius diaris de TVE, Josep Vilar, abans del seu possible cessament per part de la nova direcció de l'ens públic. Per la seva banda, un dels noms que CiU ha posat sobre la taula és el del també periodista Josep Puigbó.

Josep Vilar (Cardedeu) va començar la seva carrera a TVE-Catalunya l'any 1985, va dirigir i va presentar el "Teledues" i posteriorment va presentar l'informatiu Migdia i Vespre. El 1993 va ser nomenat cap de política i, posteriorment, de societat, dels serveis Informatius de TVE-Catalunya. Després va demanar l'excedència a l'ens públic estatal per a dirigir els Informatius de BTV, per després tornar a TVE, com a sotsdirector d'informatius.

Els grups parlamentaris de CiU, PSC i PPC han presentat un total de set candidats per ocupar els sis llocs del nou consell de govern de la CCMA, que seran elegits al proper ple del Parlament.
 
CiU ha presentat quatre candidats: Brauli Duart -que n'ocuparà la presidència-, Núria Llorach, Antoni Peman i Josep Puigbó. El PSC ha proposat dos candidats: Xavier Guitart i Josep Vilar i el PPC a Armand Querol, que en serà el vicepresident. Duart, Llorach, Guitart i Querol optaran a la reelecció, ja que ja formen part de l’actual consell de govern de l'ens.

CiU i PPC han arribat a un acord per a que Duart i Querol siguin els propers president i vicepresident de la CCMA, mentre que encara queda a l'aire el paper que hi tindrà el PSC, donant que encara no hi ha consens.

En principi, i segons l'organigrama proposat per CiU, el partit nacionalista tindrà tres cadires a la Corpo, dos el PSC i una el PPC, amb la presidència en mans de convergents i la vicepresidència per als populars.

 Però davant la falta d'acord amb els socialistes finalment els nacionalistes han presentat quatre candidats, en lloc de tres, davant l'eventualitat que no hi hagi pacte amb el PSC abans que el ple del Parlament voti els noms presentats el proper 28 de març.

En cas d'assolir-se un acord, CiU renunciaria a un dels seus quatre noms, però el socialista Jaume Collboni ha avisat que si no s'accepten els seus dos consellers, el PSC no descarta quedar fora del consell de govern, en protesta pel repartiment de càrrecs entre CiU i PPC.

Brauli Duart, proposat per CiU, a la dreta d'Anna Balletbó

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#9 joan, manresa, 20/03/2012 - 12:05

El Casal,11,55 h.--Millor que es quedin fora .,CiU no aflujissss!!!..Ya tindrás prous problemas amb el del PP..,Tots dos PP i PSC, vistos els noms presentats ya sels veu la de sota..,posar tants pals a la roda de la Corpo com puguin..,ya cal que esmolin be las einas els de CiU sinó quedarán......

#8 marc, Granolles, 19/03/2012 - 23:41

Nomes faltava el Pep vilar el tio mes pilota que pots trobar sempre h estat darreres el culs del PSC PSOE.

#7 jajajajajjajajaa, Barcelona, 19/03/2012 - 22:27

O sigui que s'estan repartint els nostres benvollguts partits politics, les competències en matèria audiovisual que deurien fer els professionals,o no és aixó?. Fa fàstic que un qualsevol Collboni de torn tingui que decidir el que hem de veure o escoltar, fastigosos que sou tios. jajajajajajaj

#6 Carrasclet, Girona, 19/03/2012 - 20:06

El Collboni si que té gràcia, és que durant la nefasta etapa del tripartit no es van repartir entre els tres els pastis per a ells solets?. Fins quan s'hauran d'aguantar els càrrecs de confiança amb els seus sous (de 6000€ al mes) dins de catradio i tv3 mentre els treballadors se'ls retalla el sou?

#5 tito n., Olot, 19/03/2012 - 19:32

El clan de la Garrotxa segueix present....., Puigbó for President.