Publicitat
Comunicació · 22 de Gener de 2014. 17:21h.

El PSC troba un "genocidi lingüístic" el tall de Catalunya Ràdio al País Valencià

El grup parlamentari "condemna" el cessament de les emissions

El PSC troba un "genocidi lingüístic" el tall de Catalunya Ràdio al País Valencià

Sabaté, durant el ple

El diputat del PSC, Xavier Sabaté, ha assegurat durant el ple d'aquest dimecres que la interrupció de les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià és un "genocidi lingüístic".

Sabaté, que havia estat portaveu del grup, ha aprofitat una pregunta sobre la situació laboral del cos de Bombers de la Generalitat, per fer esment al cessament de les emissions de la cadena de ràdio pública catalana.

"Conseller, em permetrà un parèntesi per expressar en nom propi i del meu grup el rebuig i la condemna a l’últim acte de genocidi lingüístic que ha perpetrat el Govern del Partit Popular", ha dit.

"Avui han cessat les emissions de Catalunya Ràdio i de Catalunya Informació al País Valencià i voldríem manifestar-nos en aquest sentit", ha recordat el diputat del grup socialista.

D'altra banda, el Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en la seva sessió d’aquest dimecres, ha valorat "com una notícia altament negativa" el tancament de les emissions, "després de vint-i-quatre anys de convivència amb la resta de mitjans valencians".

Publicitat
Publicitat

79 Comentaris

Publicitat
#37 BEJOTA, bcn, 23/01/2014 - 16:03

Quina mala memoria ...! Intereconomia Radio, va haver de plegar a Catalunya ,una radio d'Aragó també per ordre de la Generalita de Catalunya.

#36 Kropotkin, Vic, 23/01/2014 - 11:13

Estos estelados del PSC cada día desvarian mas. Que gente, menos mal que pronto ya no les votará nadie. Tendran que ir de rodillas a que los acepten en ERC. Quizás es que quieren hacer meritos para el curriculum. Jua, jua, jua,...

#35 El azote de los necios, Barcelona, España, 23/01/2014 - 10:14

En Valencia se habla valenciano y en Cataluña occitano provenzal.... que no os enterais....ja,ja,ja.... ¡Viva Valencia!, os están pagando con vuestra propia medicina.....

#35.1 Moles, Les Ardennes, 23/01/2014 - 14:21

A la Argentina comencen a percebre la vostra forma d'actuar, i volen diferenciar clarament que la seva llengua és l'Argentí, nom pas l'espanyol. Ells si que us paguen amb les vostres maneres. Felicitats decadent.

#34 El azote de los necios, Barcelona, España, 23/01/2014 - 10:02

Hablan de Valencia, cuando son los valencianos los que han decidido de forma democrática que sea así, pero miran hacia otro lado aquí, cuando los nacionalistas catalanes discriminan, multan y sancionan a la mitad de los catalanes que son castellano parlantes.....hipócritas......

#34.1 Moles, Les Ardennes, 23/01/2014 - 14:18

tu no estàs be oi? Puc entendre donada la teva visió que la mesura t'agradi, però que son els valencians que parlen valencià qui festeja aquest atac a la seva llengua i dius que de forma democràtica solament respón a la manca de tolerància democràtica que pateixes tu solet.

#34.2 BEJOTA, bcn, 23/01/2014 - 16:05

Moles: A Valéncia , Balears i la Franja , no hi té res a fer Catalunya.Oblideu-vos de'ls Països Catalans perue no agrada i és mentida.

#33 Núria, Reus, 23/01/2014 - 09:50

El PSOE n'és còmplice de la situació a la qual s'ha arribat. Vosaltres mateixos vau fer una purga de paraules que es podien utilitzar o no als inicis de Canal 9, i heu promogut el BOE en valencià i en català, ... De què us queixeu, ara, Sabaté? Ens heu estafat.