Publicitat
Comunicació · 17 d'Abril de 2009. 11:56h.

El PSC vol la 'Catalunya optimista' a TV3

Joan Ferran diu que transmet un "sentiment tràgic" i que actua d'"esgarriacries"

El PSC vol la 'Catalunya optimista' a TV3

Carme Chacón, en una foto de la darrera campanya

El portaveu del PSC, Joan Ferran, ha denunciat que, en la seva opinió, que TV3 un "sentiment tràgic" del país i contribueix a "la desafecció". Ferran ha advertit que només volia fer "un diàleg franc amb vostès" i ha insistit, en acabar, que demana que els mitjans públics transmetessin "un ànim positiu", però ha generat un intercanvi de retrets amb l'equip directiu de la CCMA i amb la resta de grups de l'oposició. Joan Ortega, de CiU, ha denunciat "l'obsessió del tripartit per marcarla línia editorial de TV3 i Rafael López, del PPC ha al·ludit a la"Catalunya optimista", el lema del PSC a les darreres eleccions generals.

"El hi prego -ha començat- que acceptin el que els diré no com un retret, sinó com una invitació a reflexionar" i ha recordat que "quan era estudiant em va sobtar molt el pensament de Miguel de Unamuno sobre el sentiment tràgic de la vida". En la seva opinió, TV3 dóna una imatge "tremendista" amb "un excés de contrapunt" i "el conflicte".

"No els hi parlo que tergiversin, manipulin ni que facin cap indicació als treballadors, els estic parlant d'una tendència, d'un tic, d'un xip contestatari", ha continuat. "TV3 no pot ser el zoom del conflicte", ha afegit.

Ferran s'ha queixat, en concret, de "la diferència notable entre les informatius de cap de setmana i els de la resta de la setmana", però ha destacat que "no els hi demano que ho pintin de color rosa", sinó que ofereixin "imputs positius als ciutadans".

El president de la CCMA, Albert Sáez, ha defensat que "en general els professionals dels mitjans de la Corproació fan una bona tasca" i que TV3 transmet "valors democràtics, de cohesió social i de pluralisme social i polític" alhora que ha recordat que "els informatius són líders" més enllà "d'algun episodi de mala pràctica".

La directora general, Rosa Cullell, ha afirmat que "els altres ho fan pitjor" en una referència a TVE i la directora de TV3, Mònica Terribas, que "si no fos per la ràdio i la televisió pública catalanes ningú parlaria de la política catalana".

Joan Ferran, en el seu torn de rèplica, ha posat dos exemples concrets: un '30 minuts' sobre el Bon Pastor que ha generat una carta de protesta de l'associació de veïns "amb més de 3.000 signatures" i la inauguració del túnel de Bracons amb "el contrapunt d'un grup que no arriba a 50 persones que es manifesta" i va tenir el mateix temps que la inauguració en si.

El diputat del PSC ha insistit que TV3 és "'aguafiestas', esgarriacries que es diu en català". "No els hi demano que no siguin plurals, però les costes tenen la sva dimensió", ha continuat. En la seva opinió, aquesta actitud contribueix a "la desafecció de la política".

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#50 Montserrat, Barcelona, 19/04/2009 - 19:48

Joan Ferran i les seves dèris dels mitjans de comunicació. Mira, perquè no te'n muntes un tu i ho fas al teu aire?. No et fiquis més amb els mitjans "públics" que, com diu la paraula, no són propietat teva.

#49 producte del chopped, bcn, 19/04/2009 - 14:52

el que arriba a ser paletorro, és escriure juas, juas. veig que l´adsl ha arribat al polígon...

#48 Ramon, Barcelona, 18/04/2009 - 17:47

Jo sóc de la Catalunya optimista: estic segur que el PSC perdrà la Generalitat d'aquí a no res i que ja mai més tornarem a tenir la nació en mans d'un partit sucursalista. La partida s'ha acabat, Nicaragua. I l'has perduda tu. L'ha perduda Espanya.

#47 gica, Figueres, 18/04/2009 - 15:32

No sabia que tinguéssim cap motiu per ser optimistes. No sé d'on ho deuen treure, això. Ah! Ja ho sé: es deu referir a la creació de Força Catalunya, la força que ens durà a la creació d'un Estat Català sense el PSOE (psc per als il·lusos).

#46 Alan, Barcelona, 18/04/2009 - 15:18

Chacon se fue a la guerra que dolor, que pena, se fue pa afganistan, no se cuando vendran. la catalanista chacon se le olvidó la "nacio" cuando le ofrecieron el ministerio ja ja que dificil es trabajar en madrid ¿no Montilla? juas juas que paletos sois