Publicitat
Comunicació · 27 de Novembre de 2009. 12:24h.

El Punt compra el 100% de l'Avui

El periodista Xevi Xirgo substituïrà Carles Flo a la direcció del diari

El Punt compra el 100% de  l'Avui

Capçalera d'El Punt

El diari El Punt ha adquirit aquest divendres el diari Avui, tal com va anunciar e-notícies. L'empresa editora del diari de Girona s'ha quedat el 100% del capital per tres milions d'euros i aconsegueix així el control absolut del rotatiu barceloní. El capital social estava dividit fins ara en: Grupo Godó (40%), Planeta (40%) i ICF (20%). El Punt no té, ara per ara, dur a terme l'expedient de regulació d'ocupaciò (ERO) que tenien previst els seus antics propietaris.

L'operació suposa també el canvio del director, Carles Flo, per un professional de la casa, Xevi Xirgo. El diari ha tingut, amb aquest, cinc directors en els dos últims anys: Vicent Sanchis, Xavier Bosch, Toni Cruanyes, Carles Flo i ara Xevi Xirgo. Xirgo és actualment és director adjunt del diari El Punt i és professor de la Universitat de Girona. Graduat en Humanitats, ha cursat un màster sobre la Societat de la Informació i el Coneixement en l'UOC.

L'operació -que ha seguit de prop el secretari de Comunicació, Carles Mundó- compta amb el vist-i-plau del Govern atès que tant Javier de Godó com José Manuel Lara havien mostrat el seu interès per desinvertir. La venda permetrà també el reemborsament del 20% de l'Institut Català de Finances (ICF), el 'banc públic' que depèn de la Generalitat.

A més, el nou grup de comunicació català tindrà una tirada d'uns 50.000 diaris i una audiència de 270.000 lectors. "Són dos productes complementaris: el lector de l'Avui difícilment compra El Punt i el d'El Punt tampoc compra l'Avu", han afirmat fonts que estaven al corrent de l'operació.

El Punt també tindrà ara més audiència per als seus productes editorials com El 9 Esportiu o Presència. El diari, fundat el 24 de febrer de 1979, ha apostat al llarg de la seva història per les edicions comarcals: Girona, Barcelona, Barcelonès Nord, Maresme, Camp de Tarragona, Penedès i Vallès Occidental.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 josepxicot, barcelona, 29/11/2009 - 00:17

Si que tenen virolles els del Punt,d´on sur
ten les mises?potser que ara que els "pa
ssaran" uns calerons per la signatura co
lectiva a favor de l´estatut de "marras",po
dran comprar l´Avui que si no fos per la
Gene,seria tancat i barrat.

#20 ramon, barcelona-c, 28/11/2009 - 13:45

Operació k crida l'atenció i millor que moltes altres possibles. Godó i Lara es treuen del damunt un diari que feia nosa,el comprador sempre ha estat a l'órbita del PSc , guanyan els unionistes i pert el nacionalisme ,amb crisi i tot el Punt te crèdit.

#19 josep, reus, 28/11/2009 - 04:39

26/11/09 www.avui.cat.
27/11/09 www.avui.es.
Al loro!!!!

#18 Martín Martínez Mart, Barcelona, 27/11/2009 - 22:16

El Punt es queda amb el diari Avui.. I punt i apart.!. Me n'alegro, doncs la línia editorial de l'Avui, no m'agradava..

#17 Jordi GRN, Girona, 27/11/2009 - 18:11

Silvestre... XEVI és el diminutiu de Xavier a Girona, així com a Barcelona en dieu Xavi (que als gironins ens sona xava de collons... Ascol·ltaaaa Xaaaaviiii, quanta yent n\'hi ha, noooo?).