Publicitat
Comunicació · 24 de Novembre de 2009. 17:44h.

'El Punt' prepara la compra de l''Avui'

Godó i Lara posen a la venda la seva participació en el diari en català

'El Punt' prepara la compra de l''Avui'

La web de l''Avui'

El diari 'El Punt' està a punt de comprar l''Avui', segons donen per fet diverses fonts solvents consultades per e-notícies. L'operació va revifar divendres passat i comptaria amb el vist-i-plau del Govern català, que controla el 20% del capital, i veu el diari en català quedaria sota les regnes de l'empresa de Girona.

El Punt, de fet, ja es va interessar per l''Avui' anys enrere -juntament amb Jaume Roures, de Mediapro-, però finalment es va decidir vendre'l a Javier de Godó (40%), editor de 'La Vanguardia', i José Manuel Lara, de 'La Razón'. L'Institut Català de Finances (ICF), que depèn de la Generalitat, manté l'esmentat 20%.

L'operació es va fer aleshores sota la supervisió del conseller primer, Josep Bargalló- i va suposar transformar l'antiga empresa editora, Premsa Catalana, en la Corporació Catalana de Comunicació. Però tant Javier de Godó com José Manuel Lara no volen continuar assumint les pèrdues de l''Avui', d'entre quatre i cinc milions d'euros a l'any.

En plena crisi de la premsa, Godó està més interessat en la rendibilització d'un grup multimèdia format per 'La Vanguardia', 'Rac-1' i '8TV' -televisió que encara és deficitària- i Lara té altres iniciatives en premsa com 'La Razón' i 'ADN'. 'La Vanguardia', que ha fet un pla de prejubilacions, va entrar l'any passat en pèrdues per primer cop mentre que José Manuel Lara va decidir tancar temps enrere l'edició digital de l''ADN'.

El diari 'El Punt' es va fundar l'any 1974, s'escriu en català i té la seu a Girona. Actualment disposa de set edicions territorials: Barcelona, Girona, Barcelonés Norte, Maresme, Camp de Tarragona, Penedés y Vallés Occidental. Segons les últimes dades d'OJD té una mitjana de 31.971 exemplars de tirada i 24.134 de difusió.

Per la seva part, el diari Avui, que actualment edita la Corporació Catalana de Comunicació SL (Grupo Godó i Grupo Planeta) amb seu a Barcelona, es va fundar l'any 1976, després de la dictadura franquista; y va ser el primer diari editat en català després de la dictadura. Segons les últimes dades OJD, té un mitjana de  38.310 exemplars de tirada i 27.188 de difusió.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 Juan, Barna, 25/11/2009 - 16:36

Lo que a mi siempre me ha extrañado es porqué personas de los negocios, gente digamos "normal", se relacionan con una prensa descaradamente nacionalcatalanissta como el Avui. Debió de moverles el pensar que iba a tener muchas ventas y ser un negocio....

#20 FraNCESC, TERRASSA, 25/11/2009 - 11:12

C's amb 90.000 vots representa el 1% de la població al Principat de Catalunya. Però al superar el 3% dels vots a les últimes eleccions autonòmiques van treure 3 diputats. Val a dir que amb una abstenció de cavall i amb la llei d'Hondt C's va entrar.

#19 Oriol, Barcelona, 25/11/2009 - 11:02

Kropotkin, som suficients com per haver guanyat totes les eleccions nacionals des del restabliment de la democràcia.

De fet, la meva ment funciona en base a democràcia i vot. Més vots, més representativitat. P. ex, C's representa un 3% de la població

#18 Kropotkin, Vic, 25/11/2009 - 10:04

No lo entiendo. Millones y millones de nazionanistas catalanes (y cada día miles nuevos) y no venden ni cuatro ejemplares del estandarte del catalán en la prensa. ¿Que pasa, que no saben leer los nazionanistas catalanes o que no son tantos millones?

#17 ccc, bcn, 25/11/2009 - 09:38

potser ens sortiria més barat q el comprés directament la generalitat i quedés sota el control d'alguna conselleria d'ERC, ens estalviaríem intermediaris i comercials.