Comunicació · 2 de Juliol de 2010. 08:31h.

"El que voleu dir és que sóc un fill de puta"

El periodista Xavier Sardà lamenta que "molts m'heu dit feixista"

"El que voleu dir és que sóc un fill de puta"

Sardà, en una imatge d'arxiu

El periodista Xavier Sardà, en un article a El Debat, ha constatat que "les quatre ratlles de l’altre dia han originat força merder. Nois, no n’hi ha per tant. Només vaig dir que davant d’una actitud histriònica i un punt teatral de la classe política catalana, potser estaria bé que tots plegats tinguéssim una certa capacitat col·lectiva d’assumir frustracions. I a més, crec que hi ha un divorci notable entre la reacció dels partits davant el retall estatutari, i el carrer".

"Però la veritat és que això, amb la calor que fa, em preocupa més aviat poc. El que em diverteix és comprovar les opinions que genera un article menut que es pretén heterodox. Feixista. Molts m’heu dit feixista. Genial. Podria dir allò tan suat de que això precisament és el que feien els feixistes: negar els matisos o la discrepància", lamenta.

"Ja sé que els que m’heu dit feixista no ho sou. Però jo tampoc, nois. Jo ja sé que el que voleu dir és que sóc un fill de puta. Però val la pena que hi penseu encara que sigui un minut. De debò, no és el mateix un feixista que un fill de puta. Un feixista és aquell que creu en un règim de partit únic i que està disposat a fer una guerra per imposar el seu criteri i aniquilar els desafectes. Els feixistes varen matar al meu avi a sang freda quan la guerra ja havia acabat", recorda.

"Un fill de puta només és aquell que en aquesta Catalunya de tots, opina de forma diferent a la d’alguns. Visca Catalunya i Visca l’Estatut. El primer Estatut, pel que ens vàrem trencar la cara al carrer en ple Franquisme, i aquest nou Estatut, al que desitjo llarga vida", conclou.

Publicitat
Publicitat

63 Comentaris

Publicitat
#63 Daniel Arenzana, Badalona, 05/07/2010 - 02:16

Pepa, lo que mola es ponerse al lado de la gente del país y contra los que lo quieren machacar y borrar del mapa, llámalo como te de la gana.
Y si consideras que este pais no vale la pena defenderlo, lárgate y no molestes.

#62 ryan, tel-aviv, 04/07/2010 - 14:56

casa't amb la rahola i feu molts feixistets. buenu, o ambdúes coses.

#61 Pep, Barcelona, 04/07/2010 - 13:24

I quins són aquests matisos dels quals parla Xavier Serdà? La indisoluble unidad de la nación española, garantida per l'exèrcit? Per què aquest matís en concret sí té un cert tic feixista.

#60 pep, manresa, 04/07/2010 - 12:38

Efectivament

#59 Pepa, Barcelona, 03/07/2010 - 23:39

Me ha gustado tu reflexión, mucho. Inteligente y rebelde. Es lo que toca. En esta Cataluña de pensamiento único lo que mola es ser megasupernacionalistaguay. Eso es lo políticamente correcto, y si no, eres un hijo de puta o un facha españolista.