Publicitat
Comunicació · 16 d'Octubre de 2012. 11:40h.

El referèndum de Catalunya, a la portada de 'Le Figaro'

"Mentre que Espanya es troba a la vora de naufragi financer, la regió més rica amenaça d'abandonar el vaixell"

El referèndum de Catalunya, a la portada de 'Le Figaro'

Portada de 'Le Figaro' d'avui

El diari francès 'Le Figaro' dedica un espai de la seva portada al referèndum d'autodeterminació i afirma que "Catalunya prepara un referèndum per a la seva independència". En l'article es remarca que el projecte "separatista" català avança i que els catalans "juguen" amb la independència i van fent camí sense que les autoritats hagin revelat encara la seva estratègia.

En el text es destaca que "mentre que Espanya es troba a la vora de naufragi financer, la regió més rica -Catalunya- amenaça d'abandonar el vaixell" i fa una radiografia del president de la Generalitat, Artur Mas i de CiU.

Del president diu que "va anunciar que volia celebrar un referèndum a Catalunya per anar cap a un 'nou estat' o 'un nou estat dins la UE'". En aquest sentit, afegeix que aquestes fórmules "li permeten no utilitzar el terme 'independència', que segueix sent tabú per a molts".

Sobre la federació nacionalista destaca que ha governat "durant vint anys" i apunta que "els seus dirigents han estat capaços de negociar amb Madrid i fer una descentralització gradual del poder".

L'article va acompanyat d'infografies sobre el suport parlamentari a una hipotètica independència i també sobre el pes econòmic que suposa sobre el PIB espanyol, la població, el deute, l'atur i d'altres indicadors.

Finalment, inclou una entrevista al director de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials de Barcelona, Joan Marcet, que explica el creixement de l'independentisme en els darrers deu anys i els factors que hi han contribuït.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 Paco Ampurdan, Sant Jaume de Frontanyà, 16/10/2012 - 18:07

Aneu fent gresca babaus. Una vegada Catalunya sigui independent, el següent pas serà reivindicar la unitat dels Països Catalans (Rosselló, Cerdanya i Vallespir entre d´altres). A veure que hi diuen els "enfants de la patrie", els més centralistes del món.

#8 Pere, Olot, 16/10/2012 - 13:54

Que bonito el artículo ... Sobretodo viendo que la foto es de la maní del 12/O, día de la hispanidad. Gracias Le Fígaro, nos has demostrado como eres igual que La Retaguardia, todo menos dar información objetiva ...

#7 joan, manresa, 16/10/2012 - 12:55

tinu.)d'aquest any..,Catalunya ha exportat 54.036 milions d'euros...,i ep,poca broma d'aquets 29.140 son per a fora de L'Estat....,¿Algú ens pot dir altre Autonomía igual...????No son prous arguments per fotre el cam d'Espanya...?..ella s'enfonsa i no volem seguir aquest camí...,Volem ser INDEPEN

#6 joan, manresa, 16/10/2012 - 12:51

tinu.)que ens superesim encare més...,pro tot axó Europa ya u va conexen...,som un GRAN PAIS.Amb el 16% de la població de tot L'estat,produim el el 20% del seu PIB..,--Poca broma--,i Espanya recapta el 24 % dels seus impostus...,--Poca mega-broma--EXEMPLE,el primer semestre d'aquest any (cont.

#6.1 MENTIDA!, MENTIDA!!, 16/10/2012 - 14:13

Amb el 16% de la població produim el 17.5% del PIB, mentre que la Comunidad de Madrid, amb el 13.5% de la població, produeix el 19%... per cert, la Comunidad de Madrid té 4 vegades més Dèficit Fiscal que Catalunya.... ES LA GESTIÓ, ESTÚPID! fa 40 anys Madrid era una "merdeta", amb Franco vivíem mill

#5 joan, manresa, 16/10/2012 - 12:46

El Casal,12,40 h.--Europa va conexen la realitat Catalana...,no sols el seu bateg identitari..,sinó la realitat económica ...,i tambe la que podría ser si fos Estat d'Europa..,el govern espanyol fa anys que no invertex amb estructuras i fins i tot ens nega el corredor mediterrani..,no fós cas (co