Publicitat
Comunicació · 13 de Febrer de 2013. 14:34h.

El 'rei' de les tertúlies

Toni Aira és el col·laborador amb més presència als debats d'actualitat

El 'rei' de les tertúlies

Toni Aira, en una imatge d'arxiu

El periodista Toni Aira lidera del rànquing d'aparicions a les tertúlies d'actualitat als diferents mitjans de comunicació, amb 7 participacions en només 15 dies. Aquestes dades corresponen a un estudi fet per Josep Sala, llicenciat en ciències ambientals resident a Noruega, i publicat al seu bloc personal.

Sala s'ha basat en el recompte de les intervencions dels tertulians durant dues setmanes -del 28 de gener al 8 de febrer de 2013- a diferents programes com Els matins de TV3 i 8 al dia (8TV);  Els Matins i L’oracle de Catalunya Ràdio; El món a RAC1 i La nit a RAC1 i La tertúlia, produït per La Xarxa (l’antiga COM) i que s’emet simultàniament per diverses emissores i per BTV.

Els més habituals a les tertúlies, segons aquest estudi, són:

7 aparicions: Toni Aira

6 aparicions: Jordi Barbeta, Gonzalo Bernardos i Marta Lasalas.

4 aparicions: Francesc-Marc Álvaro, Màrius Carol, Joan B. Culla, Lluís Foix, Patrícia Gabancho, Joan Carles Girauta, Manuel Milián Mestre, Joan Josep Queralt i Vicent Sanchis.

3 aparicions: José Antich, Lluís Bassets, Juan José López Burniol, Joan Clotet, Sònia Domènech, Esperanza García, Milagros Pérez Oliva, Antoni Puigverd i Àlex Salmon.

Per a fer l'estudi s'ha centrat en tertúlies polítiques i d’actualitat. Segons l'autor, "com que tots els programes són diaris, per a cadascun d’ells s’han analitzat deu tertúlies, amb tres excepcions: en una edició de 8 al dia (4/2/2013) la tertúlia es va substituir per una entrevista; en un programa de Els matins de TV3 (8/2/2013) se’n va fer una d’especial amb polítics retirats; i La nit a RAC1 no es va emetre el 30/1/2013 per un partit de futbol".

Toni Aira (Barcelona, 1977) és llicenciat en periodisme per la Universitat Ramon Llull, on actualment  imparteix classes. Col·labora habitualment a Els matins de TV3, L’oracle, La nit a RAC1 i La tertúlia, entre d'altres programes. També escriu de forma regular a El Periódico de Catalunya, El Singular Digital i Nació Digital.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#27 Pere, Barcelona, 14/02/2013 - 11:54

I en calers això quant és? Perquè gent que ja tenen un sou que sol estar molt per damunt de la mitjana de la població, a més a més se'n duu un sobresou per xerrar als mitjans, espectacular. Després diuen que em de fer sacrificis, pagar serveis, etc. Clar amb dos sous a la butxaca jo també ho diria

#27.1 Marc (Periodista), BCNA, 14/02/2013 - 14:28

Es pot cobrar 200€ per col·laboració perfectament. La idea de les tertúlies és dur-hi experts, però fa temps que totes es van apuntar a tenir un planter fix de col·laboradors. És més fàcil per producció, pel presentador, etc, i són més fàcils de domesticar. Així va el periodisme...

#26 Alba, Barcelona, 14/02/2013 - 11:19

Aquest ranking demostra de manera claríssima la proporció de tertulians afins al règim i els que no ho són... Això és pluralitat?

#25 Ben, Reus, 14/02/2013 - 10:18

Jo vaig deixar de veure el Catalunya Opina, fart del Cañas i del Girauta. Posats a portar fatxes, que els vagin canviant de tant en tant. Els altres també cansen, però aquests dos.... ufffffff Encara que, el josé Antich a 8 TV, tela, tela, tela... quin murri vivales està fet també.

#24 Josep Escofet, Barcelona, 14/02/2013 - 09:09

Ara es l'hora de fer algo de veritat i obligar al govern a fer el que vol el poble. Firmeu la petició.

4 millones firmas: Obliguen al gobierno a aplicar estas113 medidas anti corrupción y el exceso de poder.http://www.change.org/es/peticiones/4-millones-firmas-obliguen-al-gobierno-a-aplicar-estas

#23 marc, calafell, 14/02/2013 - 09:08

Aixó és un acudit? Si aquest és un Don Nadie.