Publicitat
Comunicació · 23 de Desembre de 2009. 09:14h.

El Rei sortirà a Euskal Telebista

La cadena retransmetrà el missatge de Nadal i el PP demana ara la cavalcada de Reis

El Rei sortirà a Euskal Telebista

Euskal Telebista emetrà el missatge del Rei

Un dia després que es confirmés que la cadena autonòmica Euskal Telebista emetrà aquest any el discurs de la nit de Nadal del rei Joan Carles, els populars van plantejar un altre repte al Govern socialista que presideix Patxi López: retransmetre per la televisió pública basca la tradicional cavalcada de Reis del 5 de gener.

La petició té un alt contingut simbòlic, ja que, sense desdenyar la tradició dels mags d’Orient, els sectors nacionalistes sempre han estat més partidaris d’impulsar la figura de l’Olentzero, un carboner mitològic molt arrelat en la cultura basca que baixa de les muntanyes el 24 de desembre carregat de regals per als nens.

Els últims anys, Euskal Telebista no ha retransmès en directe de manera íntegra ni la cavalcada dels Reis Mags ni la desfilada de l’Olentzero i es limitava a fer connexions en directe tant un dia com l’altre.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Psoe = PP = genocides, Lleida, 24/12/2009 - 14:53

Una altra mostra més del genocidi cultural i lingüístic del govern ultranacionalista espanyol i antibasc del PP i PSOE.. I després la gent s'extranya que a euskadi fa 50 anys que hi ha lluita armada, falsejant eleccions n'hi haurà 50 anys més..

#9 pepero republicano, republica independiente de ikea, 24/12/2009 - 14:51

doncs jo soc votant del PP fins a la mort i aquest rei, borbó i posa't pel dictador no em representa gens. ¡arriba españa!

#8 fran ridaura, Mollet del vallès, 24/12/2009 - 11:48

pp=psoe.
i encara no s'han adonat els d'ERC al nostre país de que el psoe quan pugui pactar amb el pp??
soc antic votant d'erc i ara votare a CIU o Reagrupament.

#7 Josep-Empordà, Palafrugell, 24/12/2009 - 07:35

Tinc la sort de que la meua tele te un botonet per apagar-la. Contra aquest botonet, els espanyols encara no hi han pogut fer res.

#6 Roc, Barcelona, Catalunya, 24/12/2009 - 00:45

Potser caldrà que surti el nen aquell que digui: el rei va despullat!
Voleu dir que és gaire 'normal' això d'entaforar a TOTES les teles controlades pels espanyols ll'antidemocrata i retrògrad aquest?