Publicitat
Comunicació · 23 de Gener de 2017. 17:45h.

El Suprem rebutja la demanda del Madrid contra TV3 pel vídeo de les hienes

Considera que la comparació amb els jugadors blancs va ser “humorística”

El Suprem rebutja la demanda del Madrid contra TV3 pel vídeo de les hienes

Dues imatges del vídeo emès per TV3

El Suprem ha confirmat el rebuig a la demanda que va presentar el Reial Madrid contra TV3 per haver emès un vídeo on es comparava els jugadors blancs amb hienes en el programa Esport Club del canal Esport3. El tribunal considera que es va fer un “tractament crític, sarcàstic i humorístic de la rivalitat entre els dos equips i de la polèmica sobre l'agressivitat dels futbolistes". “Malgrat el seu caràcter provocador, tenint en compte el context en què es va produir, no excedeix dels límits admissibles pels usos socials en aquest tipus de programes esportius”, afirma la sentència.

El TS considera que “el vídeo es va realitzar en clau de faula clàssica” amb un cert “element sarcàstic i jocós” i per tant no té “la gravetat suficient per a suposar una afectació il·legítima del dret a l'honor del club demandant”. La sentència afegeix que la llibertat periodística inclou el recurs a l'exageració i fins i tot a la provocació i que per si sola no es constitutiva de vulneració il·legítima del dret a l'honor..

El Reial Madrid va interposar la demanda contra els responsables del programa i contra la Televisió de Catalunya i va demanar una indemnització de sis milions d'euros . El jutjat número 77 de Madrid va considerar que tres de les seqüències del vídeo eren denigrants i vexatòries pel que va declarar que constituïen una intromissió en l'honor del Reial Madrid al tractar-se d' una extralimitació en l'exercici de la llibertat d'expressió. Tot i així, l'Audiència Provincial de Madrid va revocar aquesta sentència perquè creu que no traspassaven el llindar de la crítica. Ara, el Suprem conclou el cas confirmant la sentència de l’Audiència Provincial de Madrid.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#1 Pa amb tomàquet i pernil ibèric, Descargolant barretines, 23/01/2017 - 19:16

Doncs molt bé, així Telemadrid pot treure unes rates amb la samarreta del Barça i això serà llibertat d'expressió.

#1.1 jau, Mataró, 23/01/2017 - 21:02

Doncs si, sempre i quan es faci dins un context humorístic, o és que no saps llegir?

#1.2 Ajo y Agua, Bcn, 24/01/2017 - 01:41

Deixa-ho còrrer, Jau, aquest paio no enten mai res.

Ajo y agua!!!
//*//

#1.3 Pa amb tomàquet i pernil ibèric, Descargolant barretines, 24/01/2017 - 13:39

Miiira paaaayo, que no se leer y no entiendo nunca naaaaaa!!! I a vosaltres, a la guarderia separatista aquesta d'on sortiu us ensenyen que les hienes i l'Hannibal Lecter són simpàtics personatges de còmic, oi?
Va home, va, descargolar-vos les barretines!!