Comunicació · 16 de Juliol de 2015. 13:37h.

El Tribunal d'Estrasburg rebutja la denúncia del Col·legi de Periodistes

Considera que els periodistes no han sofert "un perjudici important" amb els blocs electorals

El Tribunal d'Estrasburg rebutja la denúncia del Col·legi de Periodistes

Neus Bonet i Carles Prats, van presentar la campanya contra els blocs electorals

El Tribunal d'Estrasburg ha rebutjat la denúncia presentada contra els blocs electorals perquè considera que els periodistes no han sofert un “perjudici important" i que no hi ha hagut vulneració dels Drets Humans garantits en el seu conveni.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha rebut la notificació del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) en la qual es desestima la demanada presentada contra el sistema de blocs electorals.

L’Alt Tribunal d’Estrasburg apel·la l’article 35 del Conveni de Drets Humans que és el que regula les admissions d’aquests tipus de demandes. En base a aquest article, el TEDH considera que el demandant “no ha sofert un perjudici important, a la vegada que considera que tampoc hi ha hagut una vulneració dels drets humans garantits pel Conveni i els seus protocols”.

Aquesta iniciativa, impulsada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, es va fer coincidint amb les eleccions municipals i amb el suport econòmic d'una campanya de micromecenatge. 

El Col·legi de Periodistes de Catalunya lamenta que “no s’hagi admès a tràmit, ja que aquesta era l’última de les vies jurídiques a les que es podia apel·lar,  després  d'haver esgotat totes les institucions judicials espanyoles, arribant fins el mateix Tribunal Constitucional”.

Tot i això, des del Col·legi es recorda que “no tot el que és legal és legítim, i expressa la ferma voluntat de continuar explorant com a col·lectiu professional noves fórmules i engegant noves iniciatives per aconseguir posar fi a aquesta anomalia europea”. 

“Una intromissió que qüestiona la professionalitat dels periodistes i representa un tipus de censura  perquè vulnera el dret dels ciutadans a ser informats lliurement i sense imposicions polítiques”, conclou.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat