Publicitat
Comunicació · 5 de Juliol de 2013. 16:45h.

El tripartit també va fer acomiadaments a la Corpo

El 2010 es van acomiadar 121 persones amb un pressupost de 457 milions

El tripartit també va fer acomiadaments a la Corpo

Enric Marín, llavors president de la CCMA, durant la inauguració de la delegació de TV3 a les Terres de l'Ebre

L'actual president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Braulí Duart, va explicar durant la passada comissió de control al Parlament que el tripartit, al 2010, va acomiadar 121 treballadors de l'organisme públic. Llavors el president de la Corpo era Enric Marín -proposat per ERC- i el republicà Joan Manuel Tresserras era el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació.

En aquest sentit, va expressar que "varen sortir 121 persones per aquesta via, jo no vaig escoltar en aquell moment que aquí al Parlament ningú amb la majoria que hi havia llavors, ni en el Govern que hi havia a Sant Jaume, ningú, ni en el Consell de Govern, consideressin que aquesta via era una via errònia, i estem parlant d’una època, d’un moment on hi havia 457 milions per a la corporació i no ara que estem amb 288".

En la seva compareixença, Duart va llegir un document, "redactat al febrer del 2010", que feia referència a la necessitat d'una "progressiva adequació de l’estructura a les prioritats de servei públic i de posicionament estratègic en el sector que implicaran la periodificació al llarg dels propers anys dels processos d’externalització i confluència de serveis necessaris per a la disminució dels recursos humans i tècnics de l’empresa d’acord amb les oportunitats que es descobreixin en el sector privat".

En aquest sentit, el president de la CCMA va dir: "Saben això quan es va redactar? No ha va redactar aquest consell, ni ho va redactar no sé quina colla de neoliberals, això es va redactar el febrer del 2010 –el febrer del 2010– i era el document de treball per al contracte programa. Vull recordar que el 2010, després d’aquest document i d’un altre que es va elaborar, d’aquella casa es van acomiadar 121 persones, perquè es va considerar que aquesta via calia per alleugerir, per estalviar, per reduir costos; i els llegiré el document que així ho fixa".

El document deia que "l’actual situació de les plantilles de personal de les empreses del grup CCMA fa necessària actualment l’aplicació de mesures preventives destinades al redimensionament i reactivació del talent del seu capital humà per tal d’encarar amb garanties el repte de donar compliment amb l’eficiència de la seva funció de servei públic de comunicació audiovisual de la Generalitat, l’objectiu és la contenció de la plantilla i la substitució del cost fix per variables i les mesures, l’extinció de contractes laborals. Aquest procés, que es durà a terme mitjançant acomiadaments individuals selectius i està previst que afectin un total de 121 persones".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 Joan, Barcelona, 06/07/2013 - 10:00

Efectivament, van marxar la majoria voluntaris, i amb sous alts. Res a veure amb ara.

Per contra, Jaume, els pringats són la resta de treballadors de TV3, ara amenaçats d'anar al carrer pels dispendis amb els alts càrrecs.

Encara hi ha classes...

#4 Jaume, Barcelona, 06/07/2013 - 07:59

Els 121 de TV3 que van "marxar" (com el Martí Anglada) van "marxar" amb la martingala de continuar cobrant el 80% del sou sense treballar-lo. Com sempre, vaja. I estem parlant de sous d'entre 63.000 i 126.000 euros. TV3 ?s una ganga. Però els únics pringats (i pagans) som nosaltres. ERO al 90% ja!.

#3 Joan, Barna, 06/07/2013 - 00:03

No hi ha comparació entre allò i l'ERO brutal i indiscriminat d'ara. Es va convidar a marxar molts càrrecs, uns perquè feian poca feina, altres perquè no acceptaven que se'ls retallés el sou consolidat, altres perquè es va absorbir les empreses tecnològiques. Com es veu, allò no era un ERO.

#2 Jordi López, Barcelona, 05/07/2013 - 21:17

I el Terrerras la setmana passada encara tenía el "morro" de pontificar a l'Ara amb que les "persones" son el millor capital de la CCMA mentre que criticava l'actual ERO. Es veu que havia oblidat molt rapid que ell i el Marín en van fer fora 121, entre ells, grans professionals com Martí Anglada.