Publicitat
Comunicació · 26 d'Octubre de 2016. 22:30h.

El trist paper de la premsa amb el procés

Ramón de España: “ens ho hem empassat tot”

El trist paper de la premsa amb el procés

El director d'enoticies, Xavi Rius, ha exhibit una estelada durant el debat per mostrar que és favorable al sobiranisme

El periodista i escriptor Ramon de España ha denunciat la manca de sentit critic de la professió periodística a l'hora d'informar sobre la relació Catalunya-Espanya. “S'han dedicat molts diners a fomentar la desafecció, la mania o l'odi contra el veí”, ha assegurat.

De España ha fet aquestes declaracions durant una taula rodona que ha organitzat el grup de periodistes Pi i Margall per debatre sobre la relació entre periodisme i política. Sota el títol 'El periodisme a Catalunya, una qüestió de trinxera?', quatre periodistes especialitzats en informació política han debatut al Col·legi de Periodistes sobre l'exercici de la professió.

El director d'e-notícies, Xavier Rius, ha admès que “els mitjans de comunicació tenim molta culpa per fer bullir l'olla a favor de la independència”, un fet que pot ser contraproduent per a la professió. “La credibilitat dels mitjans i dels periodistes quedarà tocada amb el procés”, ha augurat.

Per la seva banda, el director de 'El Món', Salvador Cot, ha lamentat la “interferència” política als mitjans de comunicació públics pel fet que el nomenament dels càrrecs directius a les televisions i ràdios públiques “es fan per confiança política”. Cot ha considerat, en aquest sentit, que “hem fracassat” en la construcció dels mitjans d'informació públics.

 La periodista Iva Anguera, de 'El Independiente', ha assegurat que “fa un any no hi havia periodisme de trinxeres”, però actualment, en canvi, impera el “ets dels meus o estàs contra mi”. Anguera ha lamentat, en aquest sentit, que “s'hagi banalitzat la crítica”.

El debat ha estat moderat per Manel Manchón, qui ha afirmat que “els periodistes no hem fet la reflexió que hauríem d'haver fet sobre els termes unionista i dret a decidir”. També ha considerat que “molts periodistes joves han pensat que valia la pena portar la societat catalana cap a la independència”.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 Mefisto, BARCELONA, 27/10/2016 - 23:08

SI RIUS ÉS FAVORABLE AL SOBIRANISME, QUÈ DEUEN PENSAR ELS QUE NO HO SÓN....?

VIVA EL BETIS MANQUES PIERDA, oi, Rius? MIENTRAS PAGUEN ... I LA broma de la BANDERETA o de la bandarreta!!! QUINA VERGONYA!

#13 , bdn, 27/10/2016 - 18:16

Clar... si la gent no pensa com jo vull, haig de trobar un culpable que l'hagi entabanat.... la gent pensa el que considera més adequat malgrat e-noticies o qui sigui com sigui.

#12 josep26, Badalona, 27/10/2016 - 11:55

Exemple de periodisme independent? Llegir Joan Vehils a El Periódico: "Una paella viral". Brutal exercici d'independencia periodística. Un actiu participant a la festa (amb la seva muller, periodista també, of course) parlant de la paella. Crítica objectiva en estat pur.

#11 Ciudadano X, Barçalunya Qatar Foundation, 27/10/2016 - 11:09

Estoy leyendo "El manicomio catalán" de Ramon de España y me estoy tronchando, muy grande este hombre. Me siento muy identificado con él y la forma de ver las cosas.

#10 Alejandro, Barcelona, 27/10/2016 - 10:01

¡ Y que lo diga! Se lo han tragado, se lo han callado y lo han apoyado, salvo alguna excepción. Una pena, una vergüenza de prensa, una vergüenza de periodistas apesebrados. A ud. y a algún otro como ud.no los incluyo Sr. España.