El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va aprovar unes consideracions sobre el dret a la informació en jornades de vaga arran d’un informe sobre la cobertura informativa de cinc mitjans públics en la vaga general del 29 de setembre.
El Consell conclou que, "amb vista a futures aturades, tant l’autoritat competent a l’hora de fixar els serveis mínims dels mitjans públics de comunicació com els òrgans de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació (CCMA) haurien d’atorgar més presència als programes informatius".
El CAC explica que TV3 i el 3/24 van oferir la mateixa programació de forma simultània, i els teleinformatius van ocupar el quart lloc en temps d’emissió (un 9,5%). En el cas de La 1, hi van predominar els teleinformatius (un 23,0% del temps). Al Canal 24 Horas hi va haver una forta presència dels teleinformatius (46,0% del temps d’emissió).
Pel que fa a la presència de la programació informativa i d’actualitat, TV3 va destinar un total de 2 hores i 17 minuts als espais informatius (1 hora i 17 minuts d’emissió original), La 1 hi va dedicar més del doble de temps: 5 hores i 20 minuts (4 hores i 49 minuts d’emissió original).
La informació específica sobre la vaga general va ser d'1 hora i 7 minuts a TV3 (el 70,6% és d’emissió original), davant les 3 hores i 7 minuts de La 1 (92,0% original).
Segons el CAC, aquesta demanda d’augment de l’oferta informativa té com a objectiu "satisfer millor les necessitats democràtiques, socials, educatives i culturals que formen part de les seves missions de servei públic així com garantir el dret a la informació de la ciutadania".
De les dades extretes de l’informe, cal destacar-ne que "els mitjans públics de Catalunya, especialment la televisió, van oferir un temps total de programes informatius molt inferior al dels seus homòlegs estatals i, lògicament, el temps destinat a les notícies concretes sobre la vaga general va ser també molt baix".