Publicitat

Moncloa va vetar a ABC, la Cadena Cope, Onda Cero, El Mundo, La Razón, entre d'altres

El veto s'estén

La Moncloa ha vetat a mitjans com ABC, la Cadena Cope, Onda Cero, El Mundo, La Razón, The Objective, Libertad Digital, la Agencia Servimedia o la Agencia Colpisa del briefing informatiu impartit aquest dimarts per diversos alts càrrecs del Govern espanyol sobre la gestió dels fons europeus.

Des de la Secretaria d'Estat de Comunicació han al·legat motius d'aforament per no estendre la convocatòria. A la trobada hi han participat més d'una desena de mitjans informatius. Els representants dels quals han tingut la possibilitat d'escoltar i preguntar al secretari d'Estat de Comunicació, Francesc Vallès, el secretari d'Estat d'Economia, Gonzalo García, i el secretari general del Departament d'Afers Econòmics i G20, Manuel de la Rocha.

El passat mes de desembre va tenir lloc una situació similar quan la cadena 7nn va denunciar la retirada de l'acreditació a un dels seus periodistes. "Avui Presidència del Govern ens ha vetat i retirat l'acreditació al nostre company Josué Cárdenas", va explicar el mitjà a través d'una piulada.

Arran d'aquests fets, l'eurodiputat de Ciutadans Adrián Vázquez ha formulat una pregunta prioritària amb sol·licitud de resposta escrita a la Comissió Europea en la qual assegura, segons ha compartit a través de Twitter, que el govern espanyol "en un exercici d'opacitat inacceptable, va excloure - trobada amb la premsa- a gairebé tots els mitjans els quals la seva línia editorial no fos obertament favorable al govern".

Vázquez ha manifestat que van al·legar "motius d'aforament", tot i que "poques hores després sí es va realitzar una altra roda de premsa, en el mateix lloc, on si van ser convidats tots els mitjans", ha traslladat en el seu escrit.

L'eurodiputat pregunta si "considera la Comissió que excloure deliberadament a mitjans de comunicació en una trobada d'aquesta importància és compatible amb el respecte a la llibertat i el pluralisme de premsa", que recull la Carta de Drets Fonamentals de la UE.

"Que mesures pensa adoptar la Comissió per garantir que la gestió dels dons de recuperació europeus es du a terme de forma transparent i sotmesa a l'escrutini independent dels mitjans de comunicació?", ha afegit.

A Catalunya el Govern va prendre una decisió similar quan va retirar l'acreditació al director d'e-notícies, Xavier Rius, per poder cobrir les rodes de premsa de Consell Executiu dels dimarts. Posteriorment, el TSJC va ordenar a l'executiu català retornar l'acreditació a Rius.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 bejota, bcn, 20/01/2022 - 13:06

CREO , SÁNCHEZ , QUE NO TE VA A ECHAR LA OPOSICIÓN SINO TÚ MISMO.LA VIDA , AL FINAL, NO PONE A CADA UNO DONDE MERECEMOS COMO VIMOS CON "EL COLETAS" Y OTROS.

#8 SOY MATÍAS/ME GUSTAN LAS TÍAS, TABARNIA, 20/01/2022 - 12:38

A usted, Sr. Rius, le retiraron la acreditación y, tras un cierto apoyo, la ha recuperado.

Esto debería hacerle más sensible a estas situaciones por lo que es triste ver cómo al Sr. Javier Negre (Estado de Alarma TV) y a Josué Cárdenas (7NN TV) acaban que quitársela en Madrid sin que usted haya dicho una palabra de apoyo hacia ellos.

#7 Carpetovetónico, Tabarnia del llobregat, 20/01/2022 - 10:12

Me alegro de verdad, se lo merecen. Cuando se beta primero a 7NN Noticias (Josué Cárdenas) con "No participamos de burbujas mediáticas de la ultraderecha" y TODOS callaban, ahora qué? Hay que plantarse desde el principio contra los totalitarismos. Rius sabe algo de eso.

#6 Jos, VNG (Ghost Republic), 20/01/2022 - 09:56

Els mitjans que fan prous massatges al govern, casualment, no poden entrar per problemes d'aforament.
Quins catxondos!

#5 Juan de Dios Heredia, Bcn, 20/01/2022 - 09:23

¿La brunete mediática ha sido apartada? no os preocupeis que su brazo armado judicial vengará tal ofensa deteniendo de madrugada a cualquier indepe. que lave la ropa con jabón en polvo en vez de gel, pero eso sí un par de horas antes estará toda la brunete mediática delante de la casa del desdichado indepe para publicar en directo la detención.

#5.1 Carpetovetónico, Tabarnia del llobregat, 20/01/2022 - 10:19

"Brunete mediática"...y ese concepto dónde lo has aprendido? TV3?Empar Moliner? la Rahola? la Terribas? en el FAQS? Despierta del Matrix lazi.