Publicitat
Comunicació · 16 de Juny de 2011. 10:26h.

Els altres indignats

Articulistes de tots els mitjans critiquen l'evolució del moviment

Els altres indignats

Articulistes

Columnistes de tots els mitjans de comunicació escrits no han dubtat en condemnar, en diferents articles d'opinió, els fets ocorreguts a l'entrada del Parc de la Ciutadella, quan diversos diputats van ser escridassats i alguns fins i tot agredits.

D'aquesta manera, Pilar Rahola, a La Vanguardia, critica els "indignats indignes". "Qui s'atorga la raó de la força i, des del domini de l'asfalt, insulta, escup i violenta als altres no és un demòcrata. Si, a més, aquesta violència l'exerceix contra els diputats del Parlament, llavors es retrata encara més", condemna.

"Com a més hem projectat un paternalisme acrític cap al moviment, els hem presentat com simpàtics fills de Quico el Progre, els hem mimat mediàticament i hem criminalitzat a la policia fins al deliri, llavors, de què ens sorprenem?", es pregunta.

Per la seva banda, el director del mateix diari, José Antich, recorda que "en aquests anys, fins ahir, havia hagut un únic moment en què la sobirania popular havia quedat segrestada. Avui es pot trobar en els llibres d'història: el 23 de febrer de 1981, els colpistes van voler revertir la història d'Espanya i la seva democràcia acabada d'estrenar amb el segrest del Congrés dels Diputats". "No anem amb vaguetats: el que va passar ahir va ser un revés terrible per a la democràcia", afegeix.

Per la seva banda, el columnista de l'Avui, Manel Cuyàs, compara els indignats amb "Tejero amb rastes" i assegura que "ahir, 15 de juny, aniversari de les primeres eleccions democràtiques a Espanya, hi va haver un intent de cop d'estat a Catalunya. Sense fusells, tancs ni exèrcit, però un cop d'estat".

També Vicent Sanchis, al mateix diari, assenyala que "la democràcia parlamentària, tan imperfecta ella, ha costat molt. Es poden indignar tant com vulguin, però deixin tranquils els representants del poble. Encara que no els representin a vostès".

A les pàgines de l'Ara, Toni Soler lamenta que "l'exhibició d'intolerància i de demagògia d'ahir ens ha recordat a tots plegats que certs valors i certes institucions són un patrimoni col·lectiu irrenunciable; que amb els nostres vots no s'hi juga; que els que agredeixen i coaccionen no tenen dret a parlar en nom del poble".

Josep Maria Fonalleras, d'El Periódico, considera que "la provocació primera és negar la representativitat dels parlamentaris des de la talaia dels que diuen representar (¿ells sí?) tot el poble (…) quan el crit es transforma en missatge, el moviment esdevé messiànic, és a dir, menyspreador. I usurpador de la democràcia".

El columnista d'El País, Josep Ramoneda, alerta que "els indignats corren el risc de començar a perdre la batalla de la comunicació". "A Catalunya, el Govern català estava esperant l'error des de la fallida operació policial de neteja de la plaça Catalunya, de la qual els indignats van sortir reforçats per la desproporció de l'actuació policial", escriu.

"L'intent d'impedir l'entrada dels diputats al ple de les retallades ha estat hàbilment administrat per les autoritats per trencar l'efecte de simpatia que s'havia instal.lat a la opinió pública, tot i algun excés d'escenificació, com l'entrada del president Mas i alguns consellers en helicòpter, que afavoreix la imatge buscada pels manifestants d'un Parlament blindat, lluny de la ciutadania", considera.

Finalment, el columnista d'El Mundo, Arcadi Espada, critica "l'assetjament que una colla d'indignants va organitzar a les rodalies del Parlament refinadament aclamats per l'opinió socialdemòcrata. El 15-M és un acte violent des del primer dia, com ho és tota usurpació d'espai públic".

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#16 Daserrout, BCN, 16/06/2011 - 22:17

Toni Soler, tu també ets responsable de la violència d'ahir; amb els teus shows irrespectuosos e insultants.

#15 Ben, Reus, 16/06/2011 - 19:41

Crec que ha arribat el moment de fer una llei de civisme que castigui els que embruten, pinten parets, ocupen espais públic i destrossen béns públics. No ens mereixem que quatre brètols amb rastres, pollosos i malcriats, fills de son pare, toquin el que no sona a la majoria de ciutadans.

#14 Agustí, vilanova, 16/06/2011 - 17:30

Si fa temps ens haguèssim indignat tots, governs (el d´abans i el d´ara), partits polítics, medis de comunicació, poders econòmics, societat civil, etc per l´espoli fiscal que estem patint any rere any pot ser no hauriem arribat fins aquí. Però és tan fàcil que ho facin els altres?

#14.1 Vilanova Superindependent!!!, Indignats indepes i rastafallossos, 18/06/2011 - 03:43

Sí Agustí, agafa un spray i ves a pintar en ZP o la Pajin a la porta de la Moncloa. Au va, ja trigues. Quin pais, i tu et consideres català? No m'extranya que diguin que estem en decadència.

#13 emilio, a, 16/06/2011 - 15:11

Cuando los antisistema agredian a los del PP no decian lo mismo, y cuando Garcia Albiol pegó un puñetazo a un antisistema dijeron que era un facha españolista.

#12 Kropotkin, Vic, 16/06/2011 - 13:47

Si que han sido rápidos en darles ordenes a los periodistas del régimen. Estos si que no sufrirán nunca la crisis.

#12.1 lluis, banyoles, 16/06/2011 - 17:20

Espada, Rahola, Antich, Ramoneda... Quin règim tan plural doncs, jo el vull!