Comunicació · 20 de Maig de 2011. 10:55h.

"Els catalans estem en decadència"

Xavier Rius: "Índia genera cada any 400.000 enginyers informàtics"

"Els catalans estem en decadència"

El llibre, "Contra la Barcelona progre" de Xavier Rius

El director d'e-notícies, Xavier Rius, ha considerat que "els catalans estem en decadència, Espanya també i Europa també". En declaracions al programa 'Per a llogar-hi cadires', de Canal Català, Rius ha augurat que "dintre d'uns anys manaran els xinesos i els indis. Els indis cada any llicencien 400.000 enginyers informàtics".

En aquest sentit ha lamentat que "només cal veure al Zapatero l'anglès que parla quan va a una cimera". A criteri del periodista "ens falta un tema de productivitat i de cultura de l'esforç".

"Una vegada que Zapatero va venir a Barcelona va convocar a tots els alcaldes de les ciutats de més de 50.000 habitants. Tots eren socialistes. Va faltar el Lluís Recoder, que aleshores era alcalde de Sant Cugat, i el d'El Prat, Lluís Tejedor", ha recordat.

És per aquest motiu que "convé renovació. Els socialistes haurien de dir 'millor perdre ara perquè si no dintre de quatre anys serà pitjor'". "Quan van començar a governar els socialistes a Barcelona, no hi havia Internet, ni mòvils, ni comandaments a distància", ha recordat.

Rius ha assenyalat també que el PSC a Barcelona "ha anat canviant d'alcaldes, però el nivell ha anat baixant". Igualment ha opinat que "l'ordenança cívica va fer curt, ja la van crear amb polèmica perquè ICV no la va votar. Ara, anys després l'han hagut de retocar pel nudisme, a un mes de les eleccions. Senyal que hi ha alguna cosa que falla". També ha recordat altres polèmiques com ara "el Fòrum, la consulta de la Diagonal o els Jocs d'hivern".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#14 sulfuro sulfuro, Barcelona, 21/05/2011 - 10:27

Nada que envidiar.
La Generalidad es capaz de generar 400000 enchufados y no presume tanto

#13 Franel-Landau, teorema, 20/05/2011 - 18:24

Avui senyor Rius l'erra. Cal tenir en compte que l'Índia té 1.200 milions d'habitants (no els nostres 7,4) i que LES enginyeries allà són les carreres de moda, donat que tenen molta sortida i permeten pujar molt socialment. La comparació per exemple amb neurocirurgians seria la contrària.

#12 joan, manresa, 20/05/2011 - 17:26

El Casal,17,15h.--El Sr.Rius te quasi tota la raó,i diem quasi perque ens falta conexer el nivell que tenen,i si es compatible amb l'europeu...sobre els catalans ,segur Sr.Rius,marchen els millors i venen el rebuig de cada país..,pur i dur...i no parlarem més perque sinó las diriem masse grosses

#11 andreu, bcn, 20/05/2011 - 15:59

També cal tenir en compte que els indis son d'etnia ària... i estàn molt dotats per als treballs d'abtracció.

No només en surten més; sino que són millors. L'altre dia veia una "keynote" de Google i la meitat que hi treballen son indis.

#10 Marc, BCN, 20/05/2011 - 15:58

Informàtics de molt mal nivell que quan arriben aquí no serveixen per res, com els enginyers sudamericans, que tenen el nivell de 2on de batxillerat. Un enginyer català és com 10 enginyers espanyols i com 100 indis.